27 July 2011

Weekend Aktiviti.....

 ho ho ho ho...hari nie baru aku dpat updet my blog...dua tiga hari nie bz manjang jer...nak jengah blog pun tak sempat...ni cter aku masa weekend hari tu..aku kuar g ronda2 dgan en hubby n si adam...mula2nyer aku sageh kat en hubby g jj wangsa maju...dgar2 ada sale. Leh ar tgak2 baju raya tuk adam sekali. Tapi en hubby tak moooo pegi daaa...katanya malas nak bersesak2 dengan orang ramai..Yelah, kalau weekend mesti lah ramai orang kn, tambah2 lagi kalau ada sale, lagi lah bersesak2...

So, ronda punya ronda sampai lah kat putrajaya...mak aih, agak jauh jgak lah tu...(sebelum ada Si adam tak lah jauh mana pun..) yelah, sejak ada adam nie ktorang tak penah lagi lah kuar jalan2 kat tmpat jauh-jauh...risau gak si adam nie kecik lagi kan...tambah2 lagi dengan perangai dier yang selalu meragam tu...aysik melalak jer..naik tensiong jugak ktorang pun..

Tp lain lak perangai dier kali nie..tersangat-sangat lah baik..elok jer kali nie...tak meragam langsung. Aku pun pelik campur hepi lah...hahaha...lain kali kalau dah elok macam tue bleh lah bawak jalan-jalan selalu..panjang lah langkah ktorang kali nie heh heh heh....)



































21 July 2011

Si Kenit Deman

Semalam balik je krja aku terus ke rumah baby sitter si Adam...Biasanya aku nyinggah kat umah dulu, buat apa-apa yang patut cam kemah2 umah dulu ker...Yelah kalu Adam dah balik aku mag dah xder masa nk kemah-kemah dah...duk sibuk melayan dier jer...

Sekarang nie masuk umur 3 bulan dier punyer ragam pun bertambah2 dah...Asyik nak berkepit jer...nak aku dukung dier selalu..kalu aku letak bawah dier merengek-rengek jer...so, camaner aku nk kemah-kemah umah..nak masak lagi...emm..

Tp semalam aku rasa rindu tersangat-sangat kat dier...kat opis pun aku asyik tatap gmbar dier jer...Sekejap-sekejap aku tgak gambar dier..smpai opismate aku pun tegur aii, asyik tgk gambar si kenit jer..rindu ker?...mesti lah rindu kan...anak lah katakan...

So, kuar je opis aku terus g ambik Adam...Smpai je umah bb sitter tu aku tgak Adam dlm buai, tido...biasa dier kat bawah tengah bergolek2...tgah main-main...

Rupa-rupanya dier demam....




Aku letak fever cool...Biar sejuk skit kepala dier...Diam jer Adam kalu demam..mybe bdan dia lemah..biasa mulut dier asyik bunyi jer...uik eik uik eik...hehe



Lepas jer aku bagi susu terus terus tertido...tak larat sgat lah tu...



Tertido dgan muka monyok jer...Allahai kecian anak mama...








19 July 2011

...majlis cukur jambul adam rayyan...


16 Julai 2011 (sabtu), my father in law buat mjlis cukur jambul si Adam, my beloved son...
Smbil sambil buat majlis baca yasin sempena nisfu sya'ban n smbut puasa sekali lah..
pendek kata 3 in 1...mcm2 ada hehehe..wah mcm iklan astro lah plak

tika nie umur adam rayyan baru nak masuk 3 bulan...masih lagi dalam mood merengek rengek...
sebenarnya lepas bersalin hari tu adam rayyan kena sawan tangis...memang melalak jekk kerjanya...
sebenarnya aq tak bersemangat sangat nak buat cukur jambul nie coz adam asyik meragam jekk...
tapi memandangkan niat my father in law nak buat majlis tu, kami ikut jekk...



selepas majlis bacaan yassin, acara belah mulut pun bermula...adam disuapkan 
madu, kurma dan air zam-zam...yang kat sebelah tu sepupu adam si izzat pun join sekali acara nie....
jom sama sama belah mulut said adam hihi...



acara potong jambul bermula...masa first adam ok lagi...lepas jekk 2 3 orang 
potong dia punya jambul terus adam merengek rengek...ramai lak yang duk usik2 si adam nie...
duk cubit2 pipi lah macam macam....



time giliran abang mat a.k.a sepupu incik hubby nak sempurnakan majlis tu adam dah mula 
merengek rengek...aku pun dah cuak dah...dalam hati dok berdoa lah jugak 
agar adam tak buat hal kat masa majlis nie tengah berlangsung...




mula2 merengek rengek jekk then stat melalak dahhh..tengok tu kemain dia bukak mulut...
hoooo haru biru rasanya...


Pokcu Yul, twin papa said jgan lah menangis anak buahku cayang....



ar makan time...sila jemput makan yer.....



ar bermacam2 jenis lauk ada...pilih jgan tak pilih...hehe



nie dier pak lang Adam...uih kecian lak pak lang kena  basuh pinggang sorang2...sabar yer pak lang..nati Adam kasi upah hehehe...



Adam with papa...eh eh why papa gelak..? said Adam...)



eh eh eh papa n mama...mana Adam..?


sila beratur..diharap bersabar menunggu giliran untuk mengambil makanan yer...hehe



tak cukup kat dalam makan bawah khemah yer tuan2...

suasana kat dalam rumah...memang meriah giler lah...huhu


senduk ye pakcik2..tp hati-hati skit, kan tumpah lak kat baju tu karang hehehe...



aik!! anak mama ngantuk ek...


bergambar selepas selesai acara cukur jambul yer..


arrr nie dier atuk Adam...Thanks atuk ayim coz buat majlis ni untuk adam...cayangggg atuk hehe...



15 July 2011

...buah hati pengarang jantungku...


Nie lah si buah hati pengarang jantungku...Muhammad Adam Ar-Rayyan bin Amri...
my son lahir kat hospital bersalin kuala lumpur pada hari ahad, 17 april 2011 tepat jam 10.15malam...
my lovely son dilahirkan secara caesarean dan berat 2.9kg...comeyy kannn hehe
inilah intan payungku...buah cinta wif incik hubby hikhik...syukur sangat sangat dengan 
kehadiran adam ar-rayyan dalam hidupku...merupakan pelengkap rumahtangga kami...^_^

1st day delivery

hari kedua dilahirkan adam disahkan mengalami jaundis...tapi tak lah teruk sangat...
tahap sederhana...dalam masa yang sama adam dijemur dibawah 
cahaya lampu biru (phototherapy) selama beberapa jam...
kecian sesangat...naluri keibuanku tersentuh bila adam merengek tidak selesa...


kecian sesangat...naluri keibuanku tersentuh bila adam merengek tidak selesa...
sayu sangat sangat...dah lah mata kena tutup...menitik jugak lah air mata nie...
kecik kecik lagi dah kena cucuk untuk ujian darah...melalak punya melalak 
akhirnya tertidur...tempoh tiga hari dalam wad terasa menyeksakan...akhirnya hari ke-4 
kami boleh discaj...lega dan syukur sesangat...^_^



                                                 

14 July 2011

...koleksi my wedding pic...


hari nie nak tepek sebahagian daripada koleksi 
gambar gambar sekitar majlis persandinganku
jom layannnnnnn hehe...

loving couple 

ok nie aje yekkk...nantikan next n3 kayy...)





12 July 2011

...percubaan pertama...


Assalamualaikum...
hehe percubaan pertamaku sebagai blogger...horeyyy hari nie
aku bergelar seorang blogger uolss..hikhik 
niat nak jadi blogger nie dah lama dah...masa dalam tempoh preggy tu sempat lah godek2 kan tapi rasa malassss sgat2...mungkin pembawakan bby kot...semua benda aku rasa malas nak buat...sampaikan nak berborak2 n bermasyarakat pun aku rasa malas..lebih suka terperap kat dalam umah..mood tak menentu betul!!

sekarang setelah habis tempoh berpantang aku rasa bersemangat skit nak buat blog nie...perasaan masa preggy dulu tu dah kembali normal...alhamdulillah...percubaan pertamaku sebagai blogger, aku nak bercerita lah skit tentang si rafiq buah hati norma n talib nie...tadi sempat jugak aku menjengah ke blog kak moon kejap...berblogwalking...

kak moon post gambar terbaru si rafiq....
sungguh montel dan gebu si rafiq nie...eeeii geram aku nak gomol2 budak tecik nie...


sekarang rafiq berada di taiping bersama dengan neneknya...aku berharap dan mendoakan yang terbaik buat norma...dan buat talib diharap terus kuat dan tabah...amin... 


 

Copyright © 2013 Reserved to fazita ismail
Design by kina