19 July 2011

...majlis cukur jambul adam rayyan...


16 Julai 2011 (sabtu), my father in law buat mjlis cukur jambul si Adam, my beloved son...
Smbil sambil buat majlis baca yasin sempena nisfu sya'ban n smbut puasa sekali lah..
pendek kata 3 in 1...mcm2 ada hehehe..wah mcm iklan astro lah plak

tika nie umur adam rayyan baru nak masuk 3 bulan...masih lagi dalam mood merengek rengek...
sebenarnya lepas bersalin hari tu adam rayyan kena sawan tangis...memang melalak jekk kerjanya...
sebenarnya aq tak bersemangat sangat nak buat cukur jambul nie coz adam asyik meragam jekk...
tapi memandangkan niat my father in law nak buat majlis tu, kami ikut jekk...



selepas majlis bacaan yassin, acara belah mulut pun bermula...adam disuapkan 
madu, kurma dan air zam-zam...yang kat sebelah tu sepupu adam si izzat pun join sekali acara nie....
jom sama sama belah mulut said adam hihi...



acara potong jambul bermula...masa first adam ok lagi...lepas jekk 2 3 orang 
potong dia punya jambul terus adam merengek rengek...ramai lak yang duk usik2 si adam nie...
duk cubit2 pipi lah macam macam....



time giliran abang mat a.k.a sepupu incik hubby nak sempurnakan majlis tu adam dah mula 
merengek rengek...aku pun dah cuak dah...dalam hati dok berdoa lah jugak 
agar adam tak buat hal kat masa majlis nie tengah berlangsung...




mula2 merengek rengek jekk then stat melalak dahhh..tengok tu kemain dia bukak mulut...
hoooo haru biru rasanya...


Pokcu Yul, twin papa said jgan lah menangis anak buahku cayang....



ar makan time...sila jemput makan yer.....



ar bermacam2 jenis lauk ada...pilih jgan tak pilih...hehe



nie dier pak lang Adam...uih kecian lak pak lang kena  basuh pinggang sorang2...sabar yer pak lang..nati Adam kasi upah hehehe...



Adam with papa...eh eh why papa gelak..? said Adam...)



eh eh eh papa n mama...mana Adam..?


sila beratur..diharap bersabar menunggu giliran untuk mengambil makanan yer...hehe



tak cukup kat dalam makan bawah khemah yer tuan2...

suasana kat dalam rumah...memang meriah giler lah...huhu


senduk ye pakcik2..tp hati-hati skit, kan tumpah lak kat baju tu karang hehehe...



aik!! anak mama ngantuk ek...


bergambar selepas selesai acara cukur jambul yer..


arrr nie dier atuk Adam...Thanks atuk ayim coz buat majlis ni untuk adam...cayangggg atuk hehe...



1 Sergah Fazita:

mzhany said...

alololo, comeynya adam, geram auntie tgk pipi, meh nak kishh sikit meh...mmuuaahhh

 

Copyright © 2013 Reserved to fazita ismail
Design by kina