09 August 2011

Sedekah Amal Jariah...

Salam semua...Alhamdulillah..hari nie dah 9 hari dah kita berpuasa..Selamat menjalani ibadah puasa yer..Nie citer kat ofis aku. Sempena Ramadan al-Mubarak nie opis aku ada sedekah kan kurma..Yelah, bulan pose nie kalau xder kurma tak sah lah kan..Kurma-kurma nie akan diagihkan kepada masjid-masjid, rumah anak-anak yatim dan boss aku suh semua staff agihkan kepada jiran tetangga..So, dengan segala hormatnya semua staff diminta untuk bekerjasama turun padang ngeee..Sejak dari last week lagi ktorang satu opis duk sibuk mengisi buah kurma nie..Aku rasa opis aku nie dah jadi mcam kilang kurma lak..Mana taknya, satu opis bersepah dengan kotak kurma..Dengan baunya lagi..dah lah time-time pose kan...terliur bangattt...hehe..




Ar korang terliut tak?? hehe...


Haaa...Nie lah salah seorang staff factory kurma.
Kurma-kurma nie boss aku beli secara borong dari Yusof Taiyoob.
Then kurma nie ktorang packing dalam kotak kecik2 tuk diagihkan..


Nie jenis kurma Mariami Natural..
Kurma jenis yang nie best sebab buahnya panjang-panjang..


Sibuk duk packing kurma yer...


Nie sebahagian dari kotak-kotak yang akan di isi kurma...
Kotak nie boss aku tempah dalam satu ribu...mak aih!! banyak tuu..


Ar yang nie jenis kurma Ajwa Nabi...
Kurma nie yang paling mahal sekali..
5 kilo RM 450.00..isinya best sangat-sangat..

Yang nie lak jenis Safia...Yang nie pun best..
Isinya ala-ala lembut n basah sedikit..

Yang nie jenis Ajmal n Mariami Natural..


Yang nie jenis Mabroom..Pun sedap jugak..


Yang nie kurma jenis Safawi..


Yang nie jenis Mariami Natural Extra Large..
Buahnya panjang-panjang..best jugak lah..


Inilah hasilnya...Dah siap diisi dalam kotak untuk disedekahkan..

Tabik spring lah kepada boss aku En Saifful Akmal kerana bermurah hati sedekahkan kurma-kurma nie kepada orang ramai...Ambik berkat di bulan ramadan ni untuk tambahkan sedekah dan buat amal jariah...


2 Sergah Fazita:

firara ara said...


Assalamualaikum dan salam sejahtera saya ucapkan.

Saya ingin memohon sedikit bantuan kewangan bg membantu saya.saya muhammad ahlam firdaus seorang mahasiswa yg skrg sedang melanjut kan pengajian saya di Indonesia dlam bidang syariah

Saya tidak menerima mana2 tajaan,biasiswa mahupun pinjaman,hanya tajaan dari kedua orgtua saya,mereka tidak la berpendapatan tinggi.ayah saya hanya la bekerja sebagai jaga keselamatan di kilang,manakalah ibu saya suri rumah yg menanggung saya dan adik2 sy yg masih di bangku sekolah.sy mempunyai 8 adik beradik dan skrg tinggal 7 kerana abg saya batu shj pergi menghadap ilahi akibat kanser tulang tahap 4.

Jadi,sy amat2 lah memerlukan bantuan dari pihak tuan utk membantu saya,jika pihak tuan memberi bantuan dlam bentuk pinjaman sekali pun sy sudi membayar nya semula.

Sekian wasalam.
Whatsapp:0196135660

firara ara said...


Assalamualaikum dan salam sejahtera saya ucapkan.

Saya ingin memohon sedikit bantuan kewangan bg membantu saya.saya muhammad ahlam firdaus seorang mahasiswa yg skrg sedang melanjut kan pengajian saya di Indonesia dlam bidang syariah

Saya tidak menerima mana2 tajaan,biasiswa mahupun pinjaman,hanya tajaan dari kedua orgtua saya,mereka tidak la berpendapatan tinggi.ayah saya hanya la bekerja sebagai jaga keselamatan di kilang,manakalah ibu saya suri rumah yg menanggung saya dan adik2 sy yg masih di bangku sekolah.sy mempunyai 8 adik beradik dan skrg tinggal 7 kerana abg saya batu shj pergi menghadap ilahi akibat kanser tulang tahap 4.

Jadi,sy amat2 lah memerlukan bantuan dari pihak tuan utk membantu saya,jika pihak tuan memberi bantuan dlam bentuk pinjaman sekali pun sy sudi membayar nya semula.

Sekian wasalam.
Whatsapp:0196135660

 

Copyright © 2013 Reserved to fazita ismail
Design by kina