22 September 2011

Adam bam bam masuk wad...

Dah lama ak tak update blog nie..asyik bz manjang jer..
Nie citer seminggu selepas beraya hari tue...Selepas seminggu bercuti dan beraya sakan si adam demam + selesema + batuk koh koh koh...


Sebelum beraya lagi si adam bam bam demam selesema...Selepas bagi ubat demam dia dah ok tp selesema still ada sket2..Tapi selepas raya demam dia datang semula + selesema n batuk koh koh koh....

Dalam perjalanan balik ke kolumpo ktorg singgah lepak n makan-makan dulu kat cherating..sempat lagi budak bam bam nie gelak manjang walaupun tengah demam n batuk koh koh..


Pagi ahad 4hb demam adam semakin kuat dan badan dier panas giler walaupun dah mkn ubat...Batuk n selesema pun semakin menjadi-jadi..So, ak dan incik hubby terus bawak si adam bam bam ke bahagian kecemasan hospital Ampang Puteri..Doktor cakap adam kena masuk wad n kena buat physio coz kahak dia dah terlalu banyak..Kalu dibiarkan nanti adam akan kena semput @ asma..Kalut gak ak bila dengar doktor ckap camtu..


Sebelum masuk wad, nurse bagi makan ubat dulu..
Korang tengok lah adam bam bam ni memang payah tul nak makan ubat..kecik-kecik dah pandai tak nak makan ubat tau..Time makan ubat terus melalak bagai...


Adam kena sedut gas dulu sebelum masuk wad..
Senyap jer dia time sedut gas tue..Good boy...


Masa dalam wad adam bam bam terpaksa kena cucuk untuk masukkakn ubat...Kecian anak ak..Satu hari sekali si adam kena cucuk kat peha kiri dan kanan sekaligus untuk masukkan ubat antibiotik n ubat batuk..Korang bayang lah selama 6 hari anak ak terseksa kena cucuk...Melalak tak henti2..Sedih ak tersangat-sangat...(


Tiga jam sekali adam kena sedut gas...bahagian nie ok sket..Adam tak lah meragam sangat..Kadang2 ok jer tp ada jugak time sedut gas tue dia melalak2...


Hari ketiga si adam terpaksa kena buat physio coz kahak dia terlalu banyak...satu hari 2 kali selama 3 hari..pagi n petang..Sebelum buat physio tu adam kena puasa selama 2 jam...Kadang2 adam melalak2 coz lapar...Sedih betul ak tp sabor jelah..sebelum sesi sedut kahak tue diorg tepuk-tepuk dulu belakang n dada si adam bam bam...Masa sesi nie kekadang adam ok n kekadang dia melalak-lalak jugak...Ak memang tak sanggup giler ar tengok diorg buat pyhsio tue...Kecian sangat-sangat kat si bam bam ak nie...tak sanggup tul dengar dia melalak-lalak...sedih....


............................................................................................


Kat bawah nie ada video yang anak sedara aku rakam semasa sesi physio tue...sedih wooo tengok video nie tambah lak tengok dia melalak-lalak tue...Kecian anak mama...


video



video

Selepas 6 hari kat Hospital Ampang Puteri si adam bam bam dibenarkan pulang...Tp batuk n selesema still ada lagi sket2..Tengkiu to all staff n doktor Hospital Ampang Puteri coz merawat n melayan si kecikku dengan amat baik sekali...^_^




0 Sergah Fazita:

 

Copyright © 2013 Reserved to fazita ismail
Design by kina