28 September 2011

Wordless Wednesday..Citer Open House Daaa..

Salam uoll...Citer nie masa ak g open house tempoh hari...Asyik sibuk jer manjang so baru ari nie ak berkesempatan update cite nie...Sekarang musim open house manjang kan...rezeki..Asal hujung minggu jer gantung kuali tinggi2 kat dinding dapur nung...

Nie open house kat umah kakak ak yang no 2...Semua adik beradik ak serbu umah die tempoh hari...Atas permintaan ramai kakak ak masak laksa kelantan n laksa penang...Kalau korang nak tahu family aku semua pekbret laksa tau..tak kira lah laksa negeri mana pun janji namanya laksa habis diorg semua tibaii...


.......................................................................

Yang nie lak ktorg sekeluarga serang majlis umah terbuka YB Setiu...dah namanya pun YB kan maka berduyun-duyun lah tetamu yang datang kan...sehinggakan makanan pun tak cukup...Masa ktorg smpai tue hanya nasi minyak n sate jer tinggal...tp nak dapatkan sate pun beratur panjang giler ar..huh!! tak larat lah ak nak beratur semata-mata nk makan sate tue...




So, apalagi ak pun angkat kaki blah sebab tak tahan ramai sangat orang..Si adam bam bam pun merengek-rengek tak selesa agaknya..
Sempat lah makan nasi minyak sikit huhu...


...........................................................................................................



Nie lak umah terbuka abang aku yang no 5 kat Saujana Puchong...Meriah giler ar...Ktorg adik beradik lak jadi penyambut tetamu gitu hehehe...



Bermacam-macam lauk pauk ada...
Ketupat palas n tapai pulut tue di import khas dari terengganu...Sedap beb!!


Siap ada nasi dagang lagi tue...Pekbret ak tue..Selain tue ada menu nasi minyak Terengganu lauk ayam merah n gulai kawah...Laksa penang n laksa kelantan...Nasi impit kuah kacang, lemang, bubur kacang n bermacam-macam lagi lah...

itulah saje tuk hari nie yer...masih banyak lagi open house yang ak serbu tau...nati ak story lagi...^_^

0 Sergah Fazita:

 

Copyright © 2013 Reserved to fazita ismail
Design by kina