29 February 2012

...wordless wednesday ~ first time pandai tepuk...


Celamat hari rabu uollsss....
sempena menyahut hari wordless wednesday dalam dunia blog...
bersemangat tup tap tup tap menekan keybook....
sambil sambil buat kerja kat opih nie sempat lagik aq cilok buat n3 hikhik...

w.w minggu nie aq nak citer pasal hero kecik pujaan malayaku...ekekeke
sejak umur 10 bulan lebih nie kemain ligat si adam bambam nie...tengok lah menyepah 
botol air mineral tuuu...botol air tu aq kumpul2 n nak buang tapi boleh plak adam buat mainan dia....
kemain seronok dia main...tergolek golek botol tu...hikhik



keletahnya dan ragamnya yang semakin ngada ngada....jenuh aq laki bini 
nak melayannya...semakin ligat lagik kehulu kehilir....menyepahkan barang barang dalam umah 
merupakan hobi terbaru si adam rayyan nie...habis bersepah!!! tangan kecikknya tu
cepat jekk capai barang barang...paling aq tak tahan n hanginggggggg satu badan kalau
adam sepahkan baju atas rak...jenuh aq nak mengemas lipat bagai...huhuhu.... 

jom kiter layan video adam rayyan tepuk tangan...hikhik

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*


*********



 'tepuk amai amai...' hikhik...video nie aq rakam semalam...jenuh duk ngajor si adam 
tepuk tepuk....akhirnya BERJAYA!!!! hahhahaha...kelakor lak dikk!! 
sayanggggggggggggggg adam rayyan ketat ketattt hihihi....^_^


28 February 2012

...baru boleh menjulur kedepan hukhuk...


beleh belek draf terjumpa lah draf yang lama berkepukk still tak publish lagikk...
draf zaman jepun lagik nie hukhuk...dah berhabuk bersawang bagai dah pun hahaha....

umur 9 bulan lebihh baru ler si adam bambam nie pandai menjulur kedepan...
uikkk lambat betulll ngkko dik!!!...budak lain dah pandai merangkak dah dikk!!
mama sedikit keciwo tapi xpe mama tahu anak mama PASTI bolehhh!!!
yeahhhh cayokkk!!

jom iter layan video adam stat menjulur kedepan...




sikit sikit lama lama daki bukit!! hahahaha
caiyokkkk sayang mama ^_^...



...melaram dengan audi...


di suatu petang yang aman lg damaiii...ececeh...

"syokknya drive audi mahal nie...moh ler saper saper nak race...
tak syokk lerrr race sensorang jekk...tak happening ooo.."


kihkihkih....kejadian berlaku petang ahad lepas kat taman tasik titiwangsa...
kemain lagik seronok budak tecik nie bleh naik audi...
mengekek ngekekkkk...bila aq angkat n dukung terus melalak bagai....
tak mboh berpisah dengan audi dia tu...hahaha....syokk betul dia
meronda ronda dengan kete kontrol tu...sekarang si adam dah pandai pegang stereng...
kemain lagik duk pusing pusing stereng audi tu...haha kelakar ngko dik!!



dah dah jom layan video adam dengan audi dia tuu...



ok tata ^_^..


21 February 2012

...pelengkap hidupku...


terlalu suka lagu nie....liriknya amat lah bermakna...combine dengan melodinya 
lagiiiiiiii ler best tuk didengar....rasa terbuai buai gituuuu hikhik...

dah dah meh layan lagu teringat nie sesama kayyyy...~_^




13 February 2012

...pekena cendol Leman Dawi uolsss...


n3 nie sambungan dari holiday@wet world, pedas tempoh hari yekk!!
selepas kepenatan gedebum gedebamm mandi pool tekak harus ler terasa haus kannn...peyott 
pun berdendang dendang lagu keroncong sayang kann..haha
otw balik semenyih selepas penat berholidayy rombongan kami singgah ler
pekena cendol Leman Dawi...perkk cuba bayangkan tengah tengah panas terik matahari n bayangkan cendol yang sejukk and manis tu mengisi ruang kerongkong anda...perkkk nikmatt siotttttt hahahahaha...


penuh siottt...ramai betul orang time nie...nasib baik gak time ktorg smpai ada satu keluarga
dah nak beredar...ada gak tmpat duduk...kalau tidak beratur menunggu meja huhuhu....gerai cendol 
leman dawi agak stategik jugak lah...parking pun banyak dan yang paling bestttt depan gerai nie banyak pokok pokok...soo xder lah panas sangat kann...


yang syokknya kat sini cendol, ais dan air gula melaka tu boleh tambah free jekk...harga cendol
seringgit jekk satu mangkuk..kira murah giler lah kannn...terfikir jugakkan...
untung ke tokey cendol nie...hehe 
ok tata ^_^




09 February 2012

...holiday@wet world, pedas...



Salam para blogger2 sekalian...semua baik baik ke ?? harus ler baik baik kannn...
n3 terperappp dalam draf...mana taknya lepah bercuti aq dan adam rayyan kena
demam + selesema lak...adam tak lah teruk sangat tapi aq nie yang lembekkk sesangat...
mata dan hidung berair2...mak aiiihhh lotih betul..!!
ok ok kita berbalik kepada tajuk asal yekk!!

ke mana korang semua bercuti sempana maulidur rasul n thaipusam...??
meh meh dekat dekat skit nak story skit nie hehe...sempena cuti tempoh hari aq n kaum kerabat
sebelah incik hubby holiday kat wet world, pedas n.sembilan...
sempena menjayakan slogan cuti cuti malaysia hikhik gediksss...


sehari sebelum tu kami sekeluarga berkampung kat umah brother in law 
kat semenyih...memang happening gilerrr ngkooo...semua ada kecuali twim
incik hubby n familynya...diorg tak boleh join coz bertembung planning...
biasa ler planning last minit kann macam nie ler jadinya...



bayaran masuk dikenakan sebanyak rm10 satu kepala n kami semua diwajibkan 
memakai tag yang macam gelang tuuuu...hikhik


banyak jugak lah perkhidmatan untuk pengunjung disediakan termasuklah
perkhidmatan sewa pelampung...rm10 untuk satu pelampung yang besar gedabakk tu...



nak mandi pool harusssslah ada pelampung kannnnnn...hikhik
my brother in law sewa tiga bijikkk pelampung yang besar gedabakkk tu...
ala la la la cian kat my sister in law n my beras puluttt opppsss my biras lerr coz
dipaksa n terpaksa usung pelambung yang besar gedabakk tuu...hahahahaha....


apalagi gedebak gedebunggg...tak nyabor sengsorang nak terjun pool..
al maklum lerrr jakunnnn...haha yelah kat umah bukannya ada pool kannnn....
setakat kolah yang sempit dalam bilik mandi tu ader lerrrrr...hikhiksss
semuanya nampakk cam jakunnn jekk hakhaks...kemain sonok semuanya yekkk dapat
mandi pool...hepi face!! hikhik


si tecikk nie lagi lahhh...pantang jumpa air lajuuu jekk...kemain lagik dia berenang yekk...
biasanya adam rayyan nie penakotttttt dengan orang tauuu...pantang tengok orang selain dari 
aq n incik hubby terus melalak bagaiiii...meleleh leleh air hidung semua...
tapiiiiiiii kalu dah jumpa air dah tak ingat dunia dahhhh...tengok lah tuuu...kemain elokk lagi dengan 
my biras a.k.a mak lang...tak takut langsunggg..!! elok jekk dia duk main main air...hmmmm
tapi baguss jugak dik kann...bleh ler mama kedebum gedebamm mandi pool...yey yey yey...hiksss


elokk jekk adam bambam mandi dengan mak lang dia tuu apalagikkk peluang
baikk ler untuk aq bergedik gedikk sonok mandi...hikhiksss
sempat ler aq duk main benda lah nie...fuyooo besttt gilerr siotttt...masa mula mula naik tu 
rasa macam nak putus nyawa...takottt sesangatt...menjerit jeritt tak hengat dunia...dah selamat 
sampai bawah sonokkklah pulaknya...berkali kali jugak lah aq main benda alah nie...yang tak besttnya terpaksa ulang alik naik tangga..lengohh betis lutut huhuhu...lupa sekejap yang aq ada anakkk hahahaha...



penat gedebam gedebumm mandi g urut lah pulakkk hhikhik...disediakan jugak perkhidmatan
 kerusi urut...so sesaper yang kepenatan tu bleh lerr lepak sambil sambil urut badan 
yerkkk...relekkks jekk...selepas semuanya kepenatan dan kejuttt mecutt semua kaki tangan
baru ingat nak balikk...otw balik sempat jugak singgah pekena cendol kat tepi jalan...


nota kaki : n3 pekena cendol to be continue kayyy...korang camaner lakkk...ci citer ce citer hihihi...




 

Copyright © 2013 Reserved to fazita ismail
Design by kina