09 February 2012

...holiday@wet world, pedas...



Salam para blogger2 sekalian...semua baik baik ke ?? harus ler baik baik kannn...
n3 terperappp dalam draf...mana taknya lepah bercuti aq dan adam rayyan kena
demam + selesema lak...adam tak lah teruk sangat tapi aq nie yang lembekkk sesangat...
mata dan hidung berair2...mak aiiihhh lotih betul..!!
ok ok kita berbalik kepada tajuk asal yekk!!

ke mana korang semua bercuti sempana maulidur rasul n thaipusam...??
meh meh dekat dekat skit nak story skit nie hehe...sempena cuti tempoh hari aq n kaum kerabat
sebelah incik hubby holiday kat wet world, pedas n.sembilan...
sempena menjayakan slogan cuti cuti malaysia hikhik gediksss...


sehari sebelum tu kami sekeluarga berkampung kat umah brother in law 
kat semenyih...memang happening gilerrr ngkooo...semua ada kecuali twim
incik hubby n familynya...diorg tak boleh join coz bertembung planning...
biasa ler planning last minit kann macam nie ler jadinya...



bayaran masuk dikenakan sebanyak rm10 satu kepala n kami semua diwajibkan 
memakai tag yang macam gelang tuuuu...hikhik


banyak jugak lah perkhidmatan untuk pengunjung disediakan termasuklah
perkhidmatan sewa pelampung...rm10 untuk satu pelampung yang besar gedabakk tu...



nak mandi pool harusssslah ada pelampung kannnnnn...hikhik
my brother in law sewa tiga bijikkk pelampung yang besar gedabakkk tu...
ala la la la cian kat my sister in law n my beras puluttt opppsss my biras lerr coz
dipaksa n terpaksa usung pelambung yang besar gedabakk tuu...hahahahaha....


apalagi gedebak gedebunggg...tak nyabor sengsorang nak terjun pool..
al maklum lerrr jakunnnn...haha yelah kat umah bukannya ada pool kannnn....
setakat kolah yang sempit dalam bilik mandi tu ader lerrrrr...hikhiksss
semuanya nampakk cam jakunnn jekk hakhaks...kemain sonok semuanya yekkk dapat
mandi pool...hepi face!! hikhik


si tecikk nie lagi lahhh...pantang jumpa air lajuuu jekk...kemain lagik dia berenang yekk...
biasanya adam rayyan nie penakotttttt dengan orang tauuu...pantang tengok orang selain dari 
aq n incik hubby terus melalak bagaiiii...meleleh leleh air hidung semua...
tapiiiiiiii kalu dah jumpa air dah tak ingat dunia dahhhh...tengok lah tuuu...kemain elokk lagi dengan 
my biras a.k.a mak lang...tak takut langsunggg..!! elok jekk dia duk main main air...hmmmm
tapi baguss jugak dik kann...bleh ler mama kedebum gedebamm mandi pool...yey yey yey...hiksss


elokk jekk adam bambam mandi dengan mak lang dia tuu apalagikkk peluang
baikk ler untuk aq bergedik gedikk sonok mandi...hikhiksss
sempat ler aq duk main benda lah nie...fuyooo besttt gilerr siotttt...masa mula mula naik tu 
rasa macam nak putus nyawa...takottt sesangatt...menjerit jeritt tak hengat dunia...dah selamat 
sampai bawah sonokkklah pulaknya...berkali kali jugak lah aq main benda alah nie...yang tak besttnya terpaksa ulang alik naik tangga..lengohh betis lutut huhuhu...lupa sekejap yang aq ada anakkk hahahaha...



penat gedebam gedebumm mandi g urut lah pulakkk hhikhik...disediakan jugak perkhidmatan
 kerusi urut...so sesaper yang kepenatan tu bleh lerr lepak sambil sambil urut badan 
yerkkk...relekkks jekk...selepas semuanya kepenatan dan kejuttt mecutt semua kaki tangan
baru ingat nak balikk...otw balik sempat jugak singgah pekena cendol kat tepi jalan...


nota kaki : n3 pekena cendol to be continue kayyy...korang camaner lakkk...ci citer ce citer hihihi...




0 Sergah Fazita:

 

Copyright © 2013 Reserved to fazita ismail
Design by kina