27 March 2012

...my secret...


perkkk...kemain lagikk tajuk n3 kali nie yerr...haha...sajer gempakk kan...
tapi bukannya rahsia sangat pun...
hari nie nak share skit pasal suplement yang aq amalkan ambik nie...masa dari bersalin kat adam rayyan tempoh hari aq tak ambik apa apa supplement n jamu pun...yang aq makan masa lepas bersalin tu pati gamat jekk..tu pun hanya satu botol n dalam tempoh sebulan bersalin...selepas tu aq tak ambik langsung jamu ke atau ubat2 khas untuk orang bersalin...aq kan bersalin secara caesarean...so just minum pati gamat tu jelah...sejak adam umur  7 bulan susu badan semakin berkurangan...risau jugak kannn...tambah2 adam nie jenis nak susu badan...susu formula dia kurang skit...so aq terpaksa cari solution...kawan aq sajeh shakklee terus aq beli....



aq ambik pakej untuk perbanyakkan susu...so dalam pakej tu ada empat jenis suplement...
yang nie shakklee vita-c 500mg...dimakan lepas lunch...



yang nie lak jenis shakklee vita-lea...mengandungi 12 vitamin dan 7 galian 
yang diperlukan oleh tubuh kita...dimakan selepas breakfast...



shakklee alfafa complex...yang nie khas untuk memperbanyakkan susu...
di ambik tiga kali sehari...pagi, tenghari n malam...



nie shakklee b-complex...makan selepas breakfast...maknanya dah 3 bulan aq ambik 
suplement shakklee nie...setakat nie alhamdulillah...susu pun bertambah ok dan 
badan pun rasa tak penat sangat lah...so aq akan pastikan 
suplement shakklee nie akan menjadi rakan rapatku...sesiapa yang berminat boleh ler order 
shakklee kat sini hihihi....



yang nie aq stat makan hujung bulan lepas...VCO nie elok untuk kulit, untuk lesu2 badan dan salah satu sebab aq berminat dengan VCO nie coz boleh menaikkan berat badan...hikhikss...almaklumler sejak dua menjak nie badan aq tersangat lah kurus...makan punyalah banyak tapi still tak naik...bukannya nak gemuk sangat pun sekurang2nya berisi lah skit...xder lah nampak tulang gitar jekk...hahaha
so resultnya masih dalam percubaan lagi...cuba dulu dalam dua tiga bulan kalau ok aq akan jadikan sebagai penemanku jugak hihihi...sesaper nak beli VCO nie beli jekk online kat sini kayyy...^_^




26 March 2012

...entri khas tuan tanah...


Salam uolss...

hikhik n3 gedik skit nie...
hari nie hari ulang tahun kelahiran tuan tanah kedaun sebenarnya...
hukhuk dah tua dah yer..tapi still young lagi kannn...
hahaha masuk bakul angkat sendiri daaa...

banyak jugak lah ucapan yang diterima di laman facebook...
yang syokknya dapat wish dari otai kita..



tuan tanah kedaun ucapkan berbanyak2 jutaan terima kasih...
semoga kita semua dirahmati allah s.w.t hendaknya...Amin....)




23 March 2012

...gaya tido adam rayyan...


*
*
*
*
*
*
*
*


jangan terkejut lak uolss hahaha...nie lah salah satu gaya tido si adam bambam nie...
bukan setakat time jaga jekk lasak...time tido pun lasak jgak...macam macam posisi...
kadang kadang klakar lak nengoknya...



gerammmm jekk nak cepuk montot tu...kalau aq ubah posisi tido dia tu, 
terus terbangun n melalak lalak...sensitive betul!!! langsung tak bleh nak usik 
kalau time dia tido...jenis angin kus kus lah adam rayyan nie...
sejak dua menjak nie ktorg dah tak tido atas katil dah...bentang jekk toto kat bawah 
pakat tido ler kat bawah tu...kecian kat katil sunyi xder orang nak kawan hihihi...
dulu masa tido atas katil 2 3 kali jugak lah si tecik nie jatuh katil...mana tak jatuhnya tido teramat lasak...
ntah apa mimpi ntah...mungkin mimpi tengah berkungfu kot sampai terjatuh katil tu...
satu toto tu tuk dia sorang je...jap kekiri, jap kekanan...macam2 posisi...
adam rayyan punya pasal makpak bentang toto lain...hikhik ^_^


22 March 2012

...hobi terbaru si tecikkku...


*
*
*
*
*
*
*
^
^



haaaaaa....kalau korang korang semua para blogger nak tahu nie lah habitttt terbaru si adam bambam....
asal bukak baju jekk mesti nak main main dengan baju tu...suka sangat kalau baju melekat
kat atas kepala tu...kemain mengekek ngekekkk gelak...tapi bila aq bukak jekk baju tu terus mengamuk ngamukk...melalak bagai lerrr....tiap kali nak mandi macam tu lerr peelnya...
hmmm ragamnya semakin mengada ngada...
kekadang bila aq hangenn kena cepuk jugak lah montot tu...hikhiksssss...



tengok ler perutnya yang muncittt tue...mana tak buncitnya kuat bebenor ler minum susu...satu kotak susu yang 700g tu tak sampai seminggu nokk...bubur nasi pun kemain lagi banyaknya makan...pipi pun dah boooolatt!! eeee rasa nak geget geget jekk pipi mulattt tu...hihihi...

peel si adam yang aq tak berapa berkenan tu time nak tido...adoyaiiii susah betul dia kalau nak tido...sejak dari kecik lagi...masa dalam pantang tu siap beli buai letrik lagi...mana taknya jenuh aq duk buaikan dia...sekarang dah tak tido dalam buai...senang skit kalau nak jalan2 or nak tido umah orang sebab tak payah nak berbuai bagai....wbp naik meroyan jugak sebab tido tanpa buai lagiii susah...kekadang time malam aq tutup semua lampu gelap gelita dulu baru lah tido...kekadang tengah dodoikan adam mama dulu yang terlena...hahaha teruk tul!! kekedang marah jugak lah aq..mana tak marahnya, kalau tak tido mula lah dia merengek2 meroyan serba tak kena...suruh tido susah!!...adoyaiii...hanginnnnnnn!!!

jom layan video budak yang susah nak tido nie...



hmmmm....^_^


20 March 2012

...anniversary ke-2...alhamdulillah...


tanggal 20/03/2011 genap 2 tahun usia perkahwinan kami...diusia perkahwinan yang ke-2 tahun, dikurniakan seorang anak lelaki yang sangat sihat dan comeyyy...alhamdulillah syukur sangat2..!! semakin banyak asam garam rumahtangga yang kami lalui sama sama...semakin hari semakin kami mengenali hati budi masing masing..juga semakin berkembangnya kasih sayang antara kami...segala gurau senda sendu tawa merupakan detik yang sangat membahagiakan...hikhik gedikk uolss!!




detik detik pernikahan kami...dengan 2 kali akad sah lah kami sebagai sepasang suami isteri....teringat lak masa nak akad nikah tu...incik hubby gelabah sangat sangat...berpeluh peluh...hakhak...muka cuak betul!! pak kadi lak dah terlalu tua...dah uzur dah...sampai kena 2 kali akad coz pak kadi tak berapa nak dengar...huhu haru biru sungguh lah!! incik hubby pun bengang jekk tak puah hati hikhiksss....neway kami selamat dan sah menjadi suami isteri tanggal 20 mac 2010...detik yang sangat manis...hihihi



kepada incik hubby, video ini titipkan khas untukmu sayang...

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*



terimalah pengakuanku....hihihi

khas buat Amri Rahim tersayang...syukur sangat sangat atas jodoh kita...terima kasih kerana menjadi suami yang terhebat dan penyayang untuk mama...terima kasih jugak kerana menjadi papa yang sangat2 terhebat dan penyayang untuk adam rayyan...terima kasih UNTUK SEGALA2NYA...i love you so much!! semoga kebahagian kekal milik kita selamanya...amin...^_^



19 March 2012

...hot bellon...


Salam senin semua...semua shat2 kaaaaa..?? asal pagi senin jekk muka semua toyerrr kannnn...
hikhik semua xder mud jekk...rasa tak cukup jekk cuti sabtu ahad kann...hari nie aq nak citer kisah kami ke putrajaya sabtu lepas...tengok hot bellonnnn uolss...hikhik


shantek2 kann uollss...ramai giler orang...nak masuk putjaraya pun dah jem!! berpusu2 kereta...nak cari parking lagik ler azabnya...berpusing pusing jugak lah...nasib baik mood incik hubby tahun nie ok sebab ada adam...kalau tak kerana niat nak bawak adam tengok hot ballon tu, rasanya dah pusing balik kl dahhhh..hihi...ingat lagi kejadian tahun lepas...masa tu aq tengah preggy 9 bulan kat adam...time tu incik hubby tak berapa setuju nak g nengok belon tu memandangkan aq tengah sarat tapi aq nak jugakkkk tengok...datanglah jugak tapi tak incik hubby tak dengan hati tak berapa iklas lerrr hikhikss



hati nie melonjak2 nak naik tapi apakan daya pak incik hubby tak kasikkk...
anak kecikk katanya..hukhuk...aq bukannya nak bawak adam pun kann...
biar jelah aq naik n dia yang jaga adam kannn hahaha...so pandang jekk dari bawah yekkk...
yang syoknya abang kandungku a.k.a abg jie naik ngko...tu yang aq jelessss bangattt tu...


adam bersama2 sepupu dan kupu-kupunya...hahaha...nie semua anak2 buah aq...anak abg jie...masa bapak diorg naik belon tu melalak bagai lah anak2 buah aq nie coz semua nak naikk...haha kelakar lak...hmmm kalau panjang umur jumpa lagi next hot bellon yekkk...hikhikss ok tata ^_^




17 March 2012

...lagi 1 month...


Salam hari sabtu uolllss...syokknya time weekend kannnn...
boleh melepekkk lama skit kat tilam empukk dengan si adam bambam nie...
pagi pagi takder lah terkocoh kocoh nak bersiap g kerja kannnn...sambil2 tu ambikk
kesempatan update blog lerrrr...hehe

hari nie genap 11 bulan umur my lovely son...pejam celik pejam celik sekejap jekk masa berlaluuuu...
bulan depan setahun lerr umur adam rayyan...uihhh dah besar dah anak mama yekk!!



sekarang lagi bertambah ligat si adam nie...sejak dah pandai merangkak nie tak penah duduk diam...
kehulu kehilir asyik bergerak jekk...heran tul aq...kekadang aq yang nengok plak yang rasa penatnya...
si adam nie suka sangat masuk bawah meja makan...kat bawah meja tu lah port dia selalu...
selalu menyorok kat situ...naik meroyan aq nak panggil dia keluar dari bawah meja tu...
yang tak bestnya bila nampak aje benda2 asing kat lantai dengan pantasnya dia sumbat dalam mulut...
adoyaiiii dikk...hangingggg tul mama kalau bab tu...

yang aq jeles sangat sekarang nie bila adam dah boleh panggil papa....skit skit papa...skit skit papa...
jenuh aq ngajor suruh sebut mama tapi hasilnya hampeh!!! mentang mentang lah rapat dengan papa hmmmm...nati aq rakam time dia sebut papa yekk...tunggguuuuuuuuuu...hihihi

ok jmpa lagi next n3 kayyyyyy....ptg nie rancang nak g tgok belon panas...hehehehe





16 March 2012

...rinduuuuuu...

perkkk...tengok tajuk jekk dah lain macam kannn...rinduuuuuuuuuuuu...!!
hikhik sebenarnya rinduuuuuu sangat sangat kat blog aq nie...
dah berminggu dah tak update...nak buat camno asyik bz jekk...
sekarang nie aq punya partner dah resign bulan lepas....dapat tawaran kijo TM Bangsar...
terpakso lerrrr bertungkus lumus sorang sorang kat opis nie...huarkkkkk penatnya...kalau gaji naik 
leh tahan jugak kannnn...hmmmm setakat nie nan ado kayyyyy!!! hukhuk


meja pun dah bersepah bagai...nak pitam nengok meja sendiri huhuhu....dengan invoisnya...
timesheet staff lagiiiiii....pening kepala bermain dengan angka nih!!
tengah tengah bulan camgini  sibuk coz nak siapkan elaun n ot staff...
huuuuuuuuuu penatnyaaaaa....



untuk release tension stop kerja jap n berblogwalking jap yer...hikhik sempat lagi tu....
biasanya time lunch balik umah...lagi2 kalau hari jumaat mcm nie kannnn...
masa rehat panjang kannn tapi hari nie melepek jekk depan pc...nan ado balik umah kayyyy 
coz kerja menimbun2...

so ambikkk kesempatan buat n3 yekkk...hikhikssss 
ok tata ^_^....



 

Copyright © 2013 Reserved to fazita ismail
Design by kina