23 April 2012

...kisah besday si adam rayyan...



Salam senin uolss..baru berkesmpatan update blog ler..banyak nak citer sebenarnya..
tapiiiii penyakit 'M' sudah melekat..maka sunyi sepi ler blog nie sekejap..

moh layan pic sekitar besday adam rayyan nie..
sabtu lepas sambut besday kat rumah atuk adam..sebenarnya niat nak sambut kat rumah sendiri..
tapi FIL dah booking sejak bulan february lagi..awal2 lagi dah cakap 1st besday adam 
nanti buat kat rumah dia..soooo aq ikutkan jelah...
takpe2x kalau panjang umur murah rezeki tahun depan ikut plan sendiri lak hikhik..


hepi 1st besday muhammad adam ar-rayyan..



mula2nya my FIL nak buat kenduri doa selamat bagai..then incik hubby cakap tak perlu la..
just sambut biasa2 jekk..tak nak menyusahkan orang tua sebenarnya...
sooo sabtu lepas kami sambut sesama adik badik jekk...


adam rayyan wif pakcik kupu2nya..ekeke
rupa rupanya besday diorang sama date..heppy besday both of u.. 


tengah elok ambikk port nak potong kek kemain laju jekk tangan adam sambar kek tu..
belum apa apa lagi dah ropong dah kek tu..


korang tengok lah budak tecik yang selalu meragam tu..orang sibokk nak potong kek 
dia sibokkk melalak..sebenarnya adam terkejut n takut..semua duk pung pang pung pang 
bising time nak potong kek ni kann..dengan tetiba dia melalak lakk..haisss!!



nengok ler budak tecik nie makan kek..haihss comot tul!!





18 April 2012

...w.w kisah setahun adam rayyan...


salam w.w uolss..hihi
jommm ikuti perkembangan si tecikku dalam umur setahun nie...

semalam dah setahun tapi kek tak potong2 lagikkk..lilin pun dopp tiup 
lagik nie haihhh!! sabor yer dikk!! 
sabtu nie kita potong kek kat rumah atuk ayim yerk..hihi

dah setahun tapiiiiiiiiiii bila nak berjalan nie..???
kenkawan adam yang lain dah berlari dah dik oiiii...mama udah 
tak sabor2 nak nengok adam berjalan nie..sekarang dan buleh berdiri sambil2
lepas tangan..cuma kaki jekk takut nak melangkah..hoho ta tih!! hikhik 


port yang adam paling suka meniti kat sofa..sambil berjalan
sambil berpaut pada sofa..kekadang berpaut kat dinding..
hahaha kelakar lah nengok gayanya tu..

sekarang time tidur malam dah tak bangun nyusu dah..biasa adam tidur dalam 
pukul 10.00 atau 11.00 malam..nak tidur tu teguk susu sebotol bangun2 kul 6.30 atau 7.00 pagi..
then time tu baru aq bagi susu..bleh ler mamapapa tidur lena skit sekarang nie dik..hikhik

mulut lak berat tul nak panggil mama..asyik papa papa jekk!!!
sikit2 papa..aihhhs jeles gak tau..asal nangis jekk panggil pa pa pa...then terus
merangkak pegi kat papa..bangun tidur pun sama..terus cari pa pa pa..then baring
atas perut papa..bababs montot tu baru lerr..hiksssss





jom layann video adam nie..




*

*

*

*

*


dan satu lagi..layannn jekk hihi...






ok tata..^_^



17 April 2012

...selamat hari lahir adam rayyan...



salam selasa uolss..meh sini nak khabor skit..hari nie merupakan ulang tahun 
kelahiran yang pertama buah hati pengarang jantungku...
uihhh dah genap setahun dah anak mama nie yekk...pejam celik pejam celik 
sekejap jekk masa berlalu...tup tup dah setahunn..
alhamdulillah...syukur sgat2 atas anugerah ilahi nie..



selamat hari lahir muhammad adam ar-rayyan..
semoga adam membesar dengan sihat..semoga kelak kamu menjadi anak 
yang soleh dan selalu diberikan kemudahan..semoga semua langkahmu 
kelak dilindungi dan diredai allah swt..
mamapapa sayanggg adam rayyan ketat ketat!! ^_^




16 April 2012

...kisah weekendku...



salam uolss..selamat hari senin dan selamat bekerja yerr..hihi
cuti sabtu ahad kemana korang semua..cer citer cer citer..

sabtu ahad ktorg tak kemana punn..sabtu aq kena kerja..
tiap2 bulan minggu kedua aq kena kerja..biasa lerr dah namannya kerja
swasta kann..orang gomen jugak lah yang behnya kann..

ahad lak incik hubby kerja..sabtu aq kerja dia cuti n ahad aq cuti dia kerja haihsss!!
jadual tak selari..dah namanya kuli orang kann terpaksa lerr..hihi
sooo ahad tu tercongok ler aq dengan adam rayyan kat umah..

jomm layan aktvt aq ahad semalam...


*

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*


gosok baju untuk seminggu..terrrajin lah plak..
biasanya aq gosok baju waktu pagi sebelum pegi kijo..
pagi pagi tercongok kat depan lemari duk pilih2 baju..
then berpeluh2 ketiak duk ion baju hahaha..


lipat baju sebakul..bestkan kalu ada mesin lipat baju..xder sesaper nak cipta 
mesin lipat baju ker..?? nak beli ler satu hikhik..


walaupun incik hubby kijo aq tetap masakk..coz kalau hari ahad incik hubby 
akan balik makan tghari kat rumah..masak simple2 ajekk..nasi putih sama 
singgang pedas teganu..ikan askar @ ikan cencaru goreng bawang 
lada n sedikit kacang bendi goreng kering...


air tembikar atau timun cina..jemput2 makan semua ekekeke...


sambil2 duk melayan budak tecikk yang tersangat lasak...adoiii sekarang nie 
dah boleh berdiri sendiri...dah pandai lepas tangan tersengeh2..melangkah jekk belum lagi..
hmm bila nak jalan nie..omaknya tak sabar nak tengok adam berlari nie..hikhik



 

Copyright © 2013 Reserved to fazita ismail
Design by kina