30 May 2012

...w.w karenah si adam rayyan...



salam w.w uolss...lama tak update blog..almaklum ler hari nie baru masuk opih..
ujung minggu lepah kan aq balik kampung tranung...syokk betul bercuti balik kampung...
makan itu makan ini jalan situ jalan sini...fuhhhh memang best arrrr...
kembong perut sekejap..hahahahahhaha...


^

^

^

^

^

^

^

^

^

^

jom layan pic si tecik nie sibokk duk main2 dengan si mata hitam papa...
pantang nampak glass nie mesti terlompat lompat kesukaan...yang aq tak berapa berkenan tu 
suka sangat masuk mulut..aissss tak paham betul...suka sangat duk kulum kulum glass tu...
sampai lenjung lenjung...kejadian nie masa otw balik kampung tempoh hari...
kemain penuh aq hangkut mainan dia masuk kete tapi glass nie jugaklah 
yang dia berminat...kalu nak jalan jauh memang aq hangkut penuh mainan dia...
budak tecik nie sejak akhir akhir nie tak berminat sangat duduk dalam kete lama lama...
boring agaknya..kalau berjalan jauh mula la dia mengaruk meragam bagai..
lagi satu aq dah resign jadi co-pilot incik papa..sebabnya si tecik nie 
dah takmo duduk depan..kalau duduk depan mula lah dia mengaruk mengamuk2...
so terpaksa ler incik papa drive kesunyian...hahakkss...








23 May 2012

...w.w al-fatihah buat arwah norma...



salam uolsss...on jekk fb pagi nie terkejut tengok status fb kak moon..
rasa macam tak percaya lak..berkali kali jugak lah aq membacanya..sesungguhnya allah 
lebih menyanyangi arwah..terus teringat kat si comel rafiq..memang tak penah 
ketinggalan membaca setiap post berkenaan arwah sejak dari arwah mula mula sakit 
hingga arwah menghembuskan nafas terakhir....sangat sangat berbangga dengan pengorbanan talib..
buat talib jagalah permata yang ditinggalkan arwah..
salam takziah buat kak moon n talib sekeluarga....





21 May 2012

...citer adam masuk wad tempoh hari...



salam senin uolss..hari nie aq nak citer pasal adam rayyan masuk wad..citer minggu lepas punya..
adoiii sejak umur setahun nie dah tiga kali dah budak tecik nie masuk wad disebabkan semput..hmm dugaan betul..sejak cucuk untuk setahun hari tu asyik demam jekk..punya lah lama nak baik..pelik jugak kan..selama nie kalau injek tak penah demam..bila dah demam + selesema + batuk mula lah menjadi jadi semput tu..hmmm



sebelum tu nampak dia macam semput terus pegi ambik gas..dua malam jugak lah aq berulang pegi ambik gas kat klinik..malam ketiga tu terus bawak kat kecemasan ampang puteri then terus kena tahan..



walaupun semput tapi kemain lagik lasaknya..tak penahnya nak duduk diam..asyik turun naik katil jekk kerjanya..jenuh aq nak melayan...adoyaiiiii



ada satu hari tu agaknya adam rimas dengan tangan yang berbalut balut tu, bleh plak adam geget geget pembalut tu sampai terburai ikatan..time tu plak aq tak perasan..tengok tengok dah nampak jarum..nasib baik dia tak rentap jarum tu..weyyy seriauu lak aq..rasa nak bababsss jekk kat vontot tu..4 hari jugak lah berkampung kat wad tu..petang jumaat dah boleh discaj..fuh lega mama dik!!



 sekarang kat umah setiap tiga jam sekali kena pam..nak pam kemain lagik susah..kekadang jekk elok.. hari khamis nie ada appoinment lagik kat ampang puteri..



cepat cepat sihat yer adam rayyan..petang khamis tuan tanah kedaun nak balik kampung terengganu..ada kenduri..yahuuuuuuuu sonoknyaaa..tak sabar sabar aq nak makan nasi lemak teganu..nasi minyak lagi..keropok lekor lagi..nak ronda ronda pasar payang..hahhahahahha






11 May 2012

...tak tahu nak cakap apa dahhhhh hukhuk...


korang tengok lah sendiri...


*

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*******



kejadian berlaku petang rabu..kat fb n blog duk pung pang pung pang pasal video baby kena dera kat maknya tu..aq tengok lah jugak sampai menitik air mata..terpikir sejenak kat adam rayyan..camaner lah adam dengan baby sitter tu..harapharap semuanya selamat lah kannn..tapiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii bila ambik jekk adam kat rumah baby sitter petang semalam tersentap!!!!




terkejut kejap aq..tanya makcik tu kenapa jadi macam nie????? makcik tu jawab tak pasti 
kena apa..sebab time tu dia tengah mandikan sorang lagi budak..tup tup dengar adam melalak 
then tengok mulut dia penuh darah...banyak kali jugak lah aq tanya tapi jawapan tetap sama..lagi pening kepala otak aq..nak meroyan lebih lebih pun takut lain jadinya kann...akhirnya aq sendiri yang pening...




bila tengok dia tidur tu rasa sedih sesangat sangat!! balik rumah asyik merengek jekk..
risau gak kot kot demam kann..dah lah adam baru jekk baik dari demam..antibiotik pun belum habis makan lagi..papa dia lagi lah memekak mekak...tapi xder pilihan kann..nak cari pengasuh lain pun susah jugak kat area rumah aq nie..sejenak rasa nak berenti keje jekk..nak jaga sendiri anak tapiiiiiii...
adoii banyak betul tapi tapi tapi dalam kehidupan kita nie kann...
pepe pun tawakkal jelah...ya allah permudahkan lah urusan keluargaku...


10 May 2012

...rondaronda taman tasik titiwangsa lagik hikhik...


kisah ni masa cuti 1 mei hari tu..basi sudaaaaa..tapi tak kisah lah aq nak post jugak..
sekurang kurangnya leh buat kenangan kann..ekekeke 


asal pagi ujung minggu jekk bawak si kecik nie berjalan atas rumput..orang tuatua 
kat area umah aq cakap nak cepatkan anak berjalan kena ajar dia berjalan atas rumput yang ada air embun..tak penah pulak aq dengar..hmm tak tahu lah betul ke tidak 
tapi apa salahnya kita cuba kannn...hihihi adam takmo berdiri kat atas rumput tu sebenarnya..
maybe dia geli kot..dengan muka seriusnya kelakar lak hahhahahhahhahahaha...



then bawak adam rondaronda kat taman tasik titiwangsa...asal pagi or petang minggu jekk 
kat sini ler port papa bawak adam dengan audinya tu...mama ikut ajekkk..walaupun malas 
terpaksa ler aq follow..tunggu adam besar sket je lagi aq lepas diorg berdua lah..
pegi lah mana papa nak bawak adam jenjalan mama tak kisah..yang penting 
aq bleh sambung krooh krooh atas katil  bleh ler aq kemah umah n 
buat apa yang patut kan..hikhikhik


ini budak tecik seronok jenjalan dengan audinya..kemain lagik ko dik..asal hujung 
minggu or cuti jekk rondaronda dengan audi..hihihi



lebih kurang setengah jam pusingpusing adam dah mula tenyeh tenyeh mata..dah ngatuk letewww..
kelakar lak masa nie..tersenguk senguk dia ngatuk..then tengok dah terlentok tido..hahahahaha
mak aihhh senang plak ko tido dik!! 



tuan audi pun dah tido soooo papamama pun ca alif but lerrr balik umah...




07 May 2012

...roti jala ala incik papa hehehehe...



Salam senin uolsss...apa macam semua hari nie...sihat2 kah anda semua..??
aku mood kelaut...sebab budak tecikku demam..dah hampir seminggu tapi tak jugak sembuh..
adoiiii fening2 lalat kepalaku coz asyik berjaga malam..asal malam jekk suhu badan dia naik mendadak..sabtu malam ktorg berkejar ke hospital GH..semalam lak pukul 2.30 pagi pegi klinik izham ambik ubat masuk bontot..kesudahannya pagi nie aq laki bini fening fening lalat tak cukup tido..sekali pikirkan anak rasa nak cuti tp memikirkan banyak benor kerja kat ladang opih nie terpaksa ler buat2 hati kering hantar anak kat baby sitter..apakan daya huhuhu...sory lah adam rayyan mama terpaksa kerja..


muka yang monyokk..huhu


weekend lepas tak kemananya ktorg..duk kat rumah sambil2 melayan si adam tu..walaupun demam tapi kemain lagik lasaknya..incik papa pulak buat permintaan nak makan roti jala..jenguk peti sejuk semua bahan2 ada cukup lengkap..maka pung pang ketung ketang lah aku kat dapur duk menebar roti jala..



bahan2nya untuk roti 4 cawan gandum, 1 biji telor, sedikit air dan sedikit pewarna kuning..
aq campurkan semua bahan2 dan blend sekaligus..senang kerja hehehehehehe...


nie lah hasilnya selepas di blend...biarkan selama 10 minit sebelum kita 
menebarkan roti canai jala ini..hihihi


bab2 menebarkan roti jala nie incik papa memang pakar..aq tukang bancuh jekk..habis berkecak dapur aq..biasa la orang lelaki buat kerja kannn...redo jelah...hehehe


sila abaikan jari jemari incik papa yang gebu tu yekk..ekekeke



dan ini lah hasilnya roti jala incik amrie..jemput2 semua yekk..hehehe..





 

Copyright © 2013 Reserved to fazita ismail
Design by kina