29 June 2012

...pekena nasi sup...



salam jumaat..weyy semua mesti hepi kan hari nie..masing masing 
sibuk duk pung pang pung pang dengan plan memasing bila tiba weekend kann..
ada yang nak pegi shopping laa..nak bercuti laa..nak balik kampung laa..macam macam lah..
apa apa pun plan korang aq doakan semoga korang semua bergumbira lah yekk 
dengan aktivity memasing tu hehehe...aq lak xder plan lagikk!! rasanya melepak jekk 
kat rumah dengan 2 orang mamat poyo tu hahahaha...

korang nak tahu tak..?? hehe sebenarnya senin tu aq mc..kenkonon sakit kepala la 
tapi sebenarnya aq memang nak luang masa dengan incik hubby n adam rayyan hahaha..
ahad malam tu incik hubby baru balik berkrusus kann..terus dia sambung 
cuti n apalagi aq pun terus plan ambik mc muahahahahahaha...
ok takmo membebel banyak banyak lahh..moh kita layan 
gambar ktorg pekena nasi sup hari senin hari tu...^_^


*

*

*

*

*


ani sup utara..memang selalu sangat la ktorg makan kat sini..kedai nie kat taman 
seri gombak..tapi ani sup utara nie banyak cawangan..
mungkin kat area korang pun ada jugak kann..hehe



bermacam macam jenis sup..pilih aje n order jelah hihihi...



yang nie lak aneka jenis minuman..



air kami bedua..semestinya teh 'o' ais..hahaha



nasi dimakan bersama telur masin campur sambal belacan..
tapi nasi dia sikit sangattt..ktorg selalu order nasi tambah kalau makan 
kat sini hehe..sambal belacan dia sedap tapi pedasssssssssssss sangat!! 



ktoeg order sup ayam..kami laki bini tak makan daging tau..
hanya makan ikan dengan ayam je..hehehe
sup nie memang sedappppppp!! tu yang selalu aq nyinggah ani sup utara 
sebab kesedapan supnya tu hehe..



kat sini disediakan gula2 jenis nie untuk kanak2..free jekk..korang mintak lah 
berapa pun memang tak payah bayar...



tengok ler si adam rayyan nie duk hisap hisap gula2 tu sampai menjejeh air liur...
ok jugak kann aman makpak duk makan sambil adam leka dengan gula2 tu hahahah



ok tamat sudaaaaa..^_^



















28 June 2012

...lepaklepak kat kedai mamak...



alkisah nie masa incik hubby belum balik lagik dari berkhusus..lame benor berkhusus!!
kecian kat adam sampai demam demam rindu papa aihsss!!
kecian aq kan tinggal berdua jekk dengan adam..nasib baik ler ada yang keciankan 
kami berdua nie..sabtu lepas my SIL ajak lepak lepak kat mamak..
jom layan apa yang kami bedal kat mamakssss tu hikhik..


dua orang budak yang gediksss!!


adam rayyan wif maklong..suka benor adam bermain main dengan hp maklong..
lastnya hp tu kena campak dek adam kat bawak meja..
menjerit gak ler maklong hahahhahahaha...


nie lah teman ktorg untuk menghilang dahaga hihihi...aq pnya opkos ler teh 'o' ais..
ntah ler suke sgat2 dengan air tu..pegi mana mana pun 
air tu jgak ler yang aq order hihihi...


mak long n adam punya santapan..roti nan..
sampai sendawa gak ler si adam telan roti nie hahaha...


nasi goreng untuk dua orang budak gedikss!! tapi sorang satu pinggang ler..
nasi goreng kosong namanya..ayam tu aq sedekahkan..
budak gedikss berdua tu tak makan sayur..
takut 'terawet' muda gamaknya hahaha..rugi kannnn!!


yang nie opkosler tuan tanah punya..nagi goreng ayam..biasa kalau kat mamak 
nie aq order roti telor je..tapi hari tu rasa nak makan nasi plak..
tu yang terrrr order nasi goreng ayam tu haha...
kemain banyak betul ayam dia..sama banyak jekk nasi dengan ayam tu haha..
bersepah kann tengok nasi nie..dah namanya mamak kann..telan jelahh huhu..


last sekali pekena satar dan otak otak..satar n otak otak nie bukan dari mamak punya..
petang hingga ke pagi ada gerai gerai kecik yang menempel kat kedai mamak nie..
salah satunya termasuk ler kedai satar n otak otak nie..


si mamat poyo nie kalau nak makan kena bagi umpan..kalau tidak 
memang tak aman ler nak makan..asyik mengacau jekk..
sekejap kejap dia bangun dari bb chair tu..
sekalikk tak duduk diam..bagi jekk ais seketol biar jekk dia 
main main dengan ais tu..bila dah cair bagi lagi seketol hahhahahaha...
baru ler aman maknya nak mencekik kannn!! muahahaha



balik jekk dari mamak tu pegi lepak lepak kat rumah atuk si adam 
kat sungai sering..kat bukit antarabangsa nung...
masa dalam keter adam dah tido..sampai jekk rumah atuk dia terus bangun..
siap boleh bermain sakan lagi dengan moksu dia tu..
jom layan video adam bermain main kat rumah atuknya tu...

*

*

*

*

***





maaf ler kalau suara aq ter'over' kuat dalam videu tu..muahahahaha 
kemain sonok dia..ok tata titi titu...^_^







27 June 2012

...w.w caiyok caiyok caiyokk!!...



salam w.w 

v

v

v

v

v

v

v

v

v

v

v

v

v

v

v

v

v

v

v

v

v

v



caiyok caiyokk!!! balik jekk krusus terus pegi gym!! balik gym lepak mamak pekena roti 
canai 2 keping + teh tarik..haisssss camaner tu..?? muahahahahaha.....







22 June 2012

...yeah!! akhirnya!! haha...



salam jumaat yang dinanti nanti semua orang..why dinanti nanti..?? opkos ler esok cuti sabtu ahad kannnnnn..boleh ler berjimba jimba dengan keluarga kann haha..esok lusa plan 
kemana korang semua yeak!! ceciter ceciter muahahahaha...

walaupun incik hubby belum pulang lagi dari berkrusus tapi hati nie still hepi..why hepi..??? 
opkoss ler hepi coz lovely son fazitaismail dah boleh berjalan muahahahaha..2 3 hari lepas 
adam dah boleh menapak dua tiga langkah..hahaha memang teruja tul!!

balik kerja semalam bawak adam jalan jalan kat taman..seronok betul tengok si tecik nie..
kemain teruja dia nak bermain main kat gelongsor tu..mengalahkan budak besor!! 







jom layan video bila adam mula menapak..


*

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*****


yeayyyy!! caiyok adam caiyokkkkkk!!! muahahaha seronok tul kann bila anak dah 
boleh berjalan..dah lama tunggu time nie tau!! maklum ler anak first..
setahun dua bulan baru adam boleh berjalan..uihh sedikit lambat kann..biasa tengok anak anak buah 
belum umur setahun dah terkedek kedek berjalan..tapi tak kisah ler janji adam rayyan boleh jugak berjalan macam kanak kanak lain..cuma lambat dengan cepat jekk bezakan kan kan!!! hikhik..
papaaaaaaaaaaaa..balik ler cepattttttttt..anak u dah boleh berjalan dahhhhhh hahahaha....




21 June 2012

...pagi yang + kelam kelibut...



salam kamis yang aman damai uolss..bagi aq tak berapa nak damai sgat pagi nie..sedikit kalut dan kelam kabut pagi nie coz adam rayyan buat hal..celik jekk mata terus toleh kiri kanan..tercari cari..
then bunyi pa pa pa pa pa pa...alololo sedih jekk tengok..kebiasaan tiap tiap pagi memang macam tu...
asal bukak jekk mata terus cari papa..kalau papa takder terus nangis..pagi pagi dah berbunyi radio buruk dia tu...anak manja papa tu.. 2 3 hari lepas ok lagi..menangis jugak tapi takde lah seteruk pagi nie..
tapiiii pagi nie tersangat lah touching..aq cakap papa takder dikk..papa pegi kursus..sambil sambil merangkak kehulu kehilir tawaf satu rumah cari papa sambil berjejeh air mata..kecian lak nengoknya...then terus buat perangai..asyik nak berkepit jekk..nak mandi pun tak senang..aq masuk bilik mandi lagi lah dia meraung raung..maka mamanya terpaksa la mandi kambing pagi nie tapi still wangi yekk!! muahahahahahaha...


pagi nie nak bersiap pegi kerja pun sedikit kalut..kalut nak siapkan bubur dia lagi...mana taknya 
asyik nak berkepit jekk sambil menjejeh jejeh air mata dia.....adoyaiii adam rayyan..sempat col papa kejap..dengar jekk bunyi suara papa terus diam..then sengeh sengeh..habis jekk borak borak dengan papa adam tunjuk muka cebek then dibantainya melalak lagi...uwaaaa papa balik ler cepattttttttt!!!









20 June 2012

w.w hidangan tuan tanah untuk tetamu hikhiks...


salam worldless wednesday..jom jenguk jenguk apa hidangan tuan tanah kedaung 
sempena worldless wednesday hari nie...muahahahahahahaha...


*

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*

***




jom layan video adam rayyan bergurau dengan papa sebelum tido..kemain sonok!! 
semalam adam start mengaruk..sikit sikit touching..sikit sikit touching..
lepas tu meraung raung..hangingggg mamanya..maybe adam rindu papa kot!! 
pagi nie pun asyik panggil papa jekk..sabar lah dik!! hari ahad nie insyallah papa balik kayyy...


ok tata titi titu...hikhik^_^







18 June 2012

...kisah adam tiap2 pagi...




salam senin yang penuh dengan jerebu uolss..hikhik
sesak nafas bila keluar nak pegi kerja..adoyaii..ok ok kita ke tajuk yg asal kayy...
jom layan kisah adam setiap pagi...


*

*

*

*

*

*
*

*

***



sekarang adam dah pandai tonton abc song...kekadang aq on youtube, bukak abc song n bagi dia tengok kat tab atau kat laptop..kekadang pasang vcd kat tv..tapi kalau kat tv dia leka sikit berbanding dengan tab atau laptop..maybe screen tv besar n lebih jelas kot...kalau kat tab bila dah boring dia campaknya tab tu..haha nie lah peel dak tecik nie..kekadang terhibur sangat dengan kerenah dia tu..tapiiii kekadang mamanya naik minyak jugak lah hakhakhak...



15 June 2012

...acara meremove lilypie...


salam jumaat semua...semalam acara delete mendelete lilypie breastfeeding..
rasa sayang lak nak delete sebenarnya...tapi apakan daya kena gak deletenya sebab si adam dah stop breastfeeding...kalau aq tepek gak kat situ takder makna jugakkan...

v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v



masuk jekk umur setahun beberapa hari adam dah stop breastfeeding...langsung takmo nenen..tak tahu kenapa..bila tengok nenen dia tersengeh sengeh jekk..puas aku pujuk tau..lastnya digigit lagi ada laa..rasa nak bababs jekk kat bontot tu hahaha...tapi dua tiga minggu sebelum tu memang tak bleh berenggang dengan nenen..kat rumah baby sitter pun tak nak sangat minum botol..lepas jekk aq ambik terus merengek rengek nak menetek..tak sabor sabor..time tido malam pun merengek rengek nak menetek..lenguh lak rasa..sekarang nie 100% adam minum susu formula...susu aq pun kering dengan gitu jekk...



sebelum didelete...




so sekarang hanya tinggal dua jekk..huhu



nota kaki: yahuuuuu sonoknya hari nie jumaat kann..esok lusa cuti boleh ler berlanding 
lama lama sikit atas katil yg empuk kann hikhik..tapi tersangat ler sedih coz hari ahad incik hubby kena pegi krusus kat jitra selama 2 minggu...uwaaa tinggal ler adam dgan mama kat rumah..sob sob sob smbil2 lap air mata..




11 June 2012

...n3 hari ini..hikhikhik...


n3 hari nie bertemakan makanan...makanan yang dimasak sendiri oleh tuan tanah kedaunggggg..simpledimple punya masakan kayyyy!!!
almaklumler tuan tanah nie ada lesen besorr tauuu..lesen 'M' huahahahahahaha.....

*

*

*

*

*

*


edisi bekpesss...tak ingat date ler tapi semestinya hari minggu coz hanya hari minggu jekk aq masak masakan macam nie...hari kerja nan adoo kayyyy!!! roti gulung sosej...bahagian dalam ada sosej yek tuan2 n puan2 hihihi..cara aq buat goreng dulu sosej tu then gulung bersama roti 
then celup telur then goreng lagi sekali...siap!!! hahaha



spaggeti yang betulbetul simple plus ala kadar..dapat nama simple plus ala kadar tu coz aq 
campak jekk bahan2 yang ada..time tu isi peti sejuk kehabisan stok daa...yang tinggal hanya sosej tu jekk..yang tak berapa nak syoknya tu tengah2 pung pang ketung ketang masak spaggeti tu datang ler 2 orang my SIL..nampak gayanya langkah kanan ler my SIL tu...walaupun simple my SIL makan dengan seleranya...huahahaha malu siotttt!!!



haaa yang nie lak puding roti pelangi ala fazitaismail hikhikssss...sedikit tak puas hati coz masa 
tengah syok bahagikan adunan tu tetiba sendukku terhempassss dalam adunan yang 
dah hampir siap tu...uwaaaaaa pudingku sudah tak jadi pelangi lagi...jadi kelam kelibut gitu..
tak kira aq nak tepek jugak w/pun tak cantik muahahahahaha...






06 June 2012

w.w kisah potong rambut si adam rayyan...



salam wordless wednesday semua.. jom layann kisah weekend kami..bawak dak tecik nie
pegi potong rambut..niat hati nak potong sampai botak..tapi tak kesampaian niat suci murniku itu hukhuk...ini dak tecik buat hal ler...letak jekk atas kerusi kat saloon tu terus dia melalak adoyaiii...
ini dak tecik memang terkenal dengan kaki meragam + melalak orangnya..memang penakot bebenor kat orang luar..akhirnya terpaksa ler papa riba..mulamula tu ok..lepas tu dibantainya melalak..
kuat lak tu..sampai merah2 muka nahh!!! hmmm




tepekk sekali video dak tecik yang tengah melalak nie..huahahahahaha...



setoikk jekk...hikhik ok tata..^_^








04 June 2012

...kisah balik kg tempoh hari...



salam senin uolsss...apa habaq korang korang yekk!! ada baiekkkkkk??? hikhiksss
jom layan citer kami balik kg tranung tempoh hari..petang khamis balik kerja jam 6 petang terus gerak ke tranung...dalam perjalanan kat higway LPT hujan lebat selebatnya dengan guruh n kilat..ooo takut giler rasanya...jam 9 malam singgah kat bandar indera mahkota rumah kakak..ktorg lepak lepak n tidur kat sana..pagi pagi jumaat konvoi balik kg kat setiu tranung hehe...



adam rayyan bersama kupu-kupunya...aishh korang nie malu malu kucing lak..
almaklum lama tak jumpa hikhik...



time nie otw balik tranung konvoi dengan my sis...budak tecik nie duk main main dengan mata hitam papa..kemain banyak aq hangkut menan mata hitam papa jugak yang dia berminat..



time tidur...kemain lagik aq bentangkan toto dan hangkut semua bantalbantal 
tapi atas lengan atas riba aq jugak tempat beradu dia..kebas kebas lengan mama dik oii..
letak atas toto tu kemain lagik dia mengamuk...hmmm manja tul!!



lepak kat rumah my sis..kenduri my niece uolss..mak aih tua dah aq yo..tak lama lagik bercucu ler hikhik..tengok ler budak tecik nie kemain lagik..eksen jek lebih tu..tapi tak makan pun..



sorang lagik kupukupu adam rayyan..muka diorg lebih kurang sama jek terutama tang mulut n 
tang suka hisap bibir sendiri time nak tidur..kelakar lak nengoknya..
ruparupanya farhan pun sama suka hisap bibir time nak tidur..korang nie pelik tul!! 
kemain setimbung beli puting tapi bibir jugak ler yg korang duk kulumkulum...
sekejap jek elok diorg nie bermain then terus cakar mencakar..lastnya adam 
yang kalah hahhahahhahaha....




malam kenduri lak sambut besday adam rayyan..uihhhh kemain lagik ngko dik!! 
eksen tul sampai dua kali sambut besday dia tu...tapi adil lah kann..hari tu sambut belah family papa..
yang nie lak sambut belah family mama..thanks a lot buat su coh adam rayyan coz sponsor kek angry bird yang penuh dengan duri durian tu..yang kelakar lak semua anakanak buah duk berebut tang mata n muncung angry bird tu sampai ada yang merajuk rajuk...hahahahahahaha





layan jekk la video tu yekk..haha klakor lak tengok..masa orang nyanyi lagu besday 
kemain lagik tangan adam duk hayun hayun..hikhik sampai sini dulu lah yekk..tuan tanah 
kedaun nak sambung buat kerja nie..kemain bertimbung kerja yang tertangguh..ok tataaaaa ^_^



 

Copyright © 2013 Reserved to fazita ismail
Design by kina