28 June 2012

...lepaklepak kat kedai mamak...



alkisah nie masa incik hubby belum balik lagik dari berkhusus..lame benor berkhusus!!
kecian kat adam sampai demam demam rindu papa aihsss!!
kecian aq kan tinggal berdua jekk dengan adam..nasib baik ler ada yang keciankan 
kami berdua nie..sabtu lepas my SIL ajak lepak lepak kat mamak..
jom layan apa yang kami bedal kat mamakssss tu hikhik..


dua orang budak yang gediksss!!


adam rayyan wif maklong..suka benor adam bermain main dengan hp maklong..
lastnya hp tu kena campak dek adam kat bawak meja..
menjerit gak ler maklong hahahhahahaha...


nie lah teman ktorg untuk menghilang dahaga hihihi...aq pnya opkos ler teh 'o' ais..
ntah ler suke sgat2 dengan air tu..pegi mana mana pun 
air tu jgak ler yang aq order hihihi...


mak long n adam punya santapan..roti nan..
sampai sendawa gak ler si adam telan roti nie hahaha...


nasi goreng untuk dua orang budak gedikss!! tapi sorang satu pinggang ler..
nasi goreng kosong namanya..ayam tu aq sedekahkan..
budak gedikss berdua tu tak makan sayur..
takut 'terawet' muda gamaknya hahaha..rugi kannnn!!


yang nie opkosler tuan tanah punya..nagi goreng ayam..biasa kalau kat mamak 
nie aq order roti telor je..tapi hari tu rasa nak makan nasi plak..
tu yang terrrr order nasi goreng ayam tu haha...
kemain banyak betul ayam dia..sama banyak jekk nasi dengan ayam tu haha..
bersepah kann tengok nasi nie..dah namanya mamak kann..telan jelahh huhu..


last sekali pekena satar dan otak otak..satar n otak otak nie bukan dari mamak punya..
petang hingga ke pagi ada gerai gerai kecik yang menempel kat kedai mamak nie..
salah satunya termasuk ler kedai satar n otak otak nie..


si mamat poyo nie kalau nak makan kena bagi umpan..kalau tidak 
memang tak aman ler nak makan..asyik mengacau jekk..
sekejap kejap dia bangun dari bb chair tu..
sekalikk tak duduk diam..bagi jekk ais seketol biar jekk dia 
main main dengan ais tu..bila dah cair bagi lagi seketol hahhahahaha...
baru ler aman maknya nak mencekik kannn!! muahahaha



balik jekk dari mamak tu pegi lepak lepak kat rumah atuk si adam 
kat sungai sering..kat bukit antarabangsa nung...
masa dalam keter adam dah tido..sampai jekk rumah atuk dia terus bangun..
siap boleh bermain sakan lagi dengan moksu dia tu..
jom layan video adam bermain main kat rumah atuknya tu...

*

*

*

*

***





maaf ler kalau suara aq ter'over' kuat dalam videu tu..muahahahaha 
kemain sonok dia..ok tata titi titu...^_^







4 Sergah Fazita:

lieyalatif said...

haahahaah...comel jek umpan adam ngan seketol ais...siap le basah2 lepas tu kan....tapi takpe, yg penting die aman sat ....so damai le kite nak mencekik...hihihi...tips yg bagus nie, nanti lieya tiru laa jugak hahaahahahaha.....

tu tekejut tu siap ade satar lagi...rupenye ade gerai dok menempel.....eh selalu mamak kedekut tau nak bagi org lain menempel...yg ni die bagi plak...bagus2.....

fazitaismail said...

lieya..

ar nati bg umpan kat dayyan mcm tu jgak yekk!! haha baru ler aman nk mencekik!! hihi

LiYa HaNiF :: said...

kesian kat adam smpai demam rindu papa yer... ibu adam ni mesti triple rindukan hehehe

Aida78 said...

kesian adam dok main ais hahaha tu caranya nak suh dia dok diam ...boleh tiru ni bagi bebudak ni main ais batu dia org memg suka main air batu bila dah habis minum air.

 

Copyright © 2013 Reserved to fazita ismail
Design by kina