11 June 2012

...n3 hari ini..hikhikhik...


n3 hari nie bertemakan makanan...makanan yang dimasak sendiri oleh tuan tanah kedaunggggg..simpledimple punya masakan kayyyy!!!
almaklumler tuan tanah nie ada lesen besorr tauuu..lesen 'M' huahahahahahaha.....

*

*

*

*

*

*


edisi bekpesss...tak ingat date ler tapi semestinya hari minggu coz hanya hari minggu jekk aq masak masakan macam nie...hari kerja nan adoo kayyyy!!! roti gulung sosej...bahagian dalam ada sosej yek tuan2 n puan2 hihihi..cara aq buat goreng dulu sosej tu then gulung bersama roti 
then celup telur then goreng lagi sekali...siap!!! hahaha



spaggeti yang betulbetul simple plus ala kadar..dapat nama simple plus ala kadar tu coz aq 
campak jekk bahan2 yang ada..time tu isi peti sejuk kehabisan stok daa...yang tinggal hanya sosej tu jekk..yang tak berapa nak syoknya tu tengah2 pung pang ketung ketang masak spaggeti tu datang ler 2 orang my SIL..nampak gayanya langkah kanan ler my SIL tu...walaupun simple my SIL makan dengan seleranya...huahahaha malu siotttt!!!



haaa yang nie lak puding roti pelangi ala fazitaismail hikhikssss...sedikit tak puas hati coz masa 
tengah syok bahagikan adunan tu tetiba sendukku terhempassss dalam adunan yang 
dah hampir siap tu...uwaaaaaa pudingku sudah tak jadi pelangi lagi...jadi kelam kelibut gitu..
tak kira aq nak tepek jugak w/pun tak cantik muahahahahaha...






8 Sergah Fazita:

lieyalatif said...

Samooo laaa kiter.... Masak time weekend jek..., ari keje nan adoooo hihihi....

Ehhh lieya pun penah buat spegeti camtu, mase tu mmg tahap tedesak korek2 esbok, nak kuar gi beli bahan malas so hiris je laaaa sosej hihihihi....wahhh siap sil mkn berselera lg yeak.. Mmg konpom sedap tuh!!!!

Tergelak lieya bace tang senduk jatuh tuu kikiki tp tetap jadik je lieya nengok tuhh...

Rohani Hashim said...

aahhhhh puding roti itu, sangat menyelerakan la...aaaaaa

Aida78 said...

same lah kita bertiga masak time weeken jerk sampai beras pun ada pendatang he3...time weeken ni kita dok bantai mcm2 resepikan meriah sungguh...semua nampak sedap...

Puan Fifiey said...

sedapnya taa... kak fieda kalau buat pudiing mmg selalu fail..

fazitaismail said...

lieya..

tp kekadang weekend pun mentekedarah kat kedai jugak..haha camano tuuu...hehe

fazitaismail said...

Rohani..

aha nmpak jekk cam menyelerakan tp cuba ani rasa..uihhh tahap gaban rasany kot hahhaha....

fazitaismail said...

Aida...

tu lah psal..kdg2 jek jadi supermak nie..yg lebihnya superMALAS hahahha...

fazitaismail said...

Kak Fida...

uihh nmpak jekk cam meriah gtu..tp rasanya biasek2 jekk hihi

 

Copyright © 2013 Reserved to fazita ismail
Design by kina