03 July 2012

...demam campak or alergik...??



salam selasa semua..mud kelaut sedikit hari nie..
asyik teringatkan adam rayyan jekk nie..
wahai kawan kawanku..bintik bintik apakah ini..??

ahad malam tu lebih kurang pukul 11 malam aq nak tukar diapers adam..
tup tup terpandanglah bintik2 merah nie..memula nampak bintik2 kecik jekk..
banyak lak tu tapi semua kat area perut..bahagian badan yang lain takder lak bintik2 tu..
cek suhu badan adam ok jekk!! terpikir jugak alergik makanan ker tapi
adam just makan bubur nasi, nagget ayam, biskut tiger n susu jekk hari tu..
tu memang makanan kebiasaan dia lah..nak cakap campak adam tak demam pun..
balik kerja petang semalam pegi klinik...doktor cakap bukan
demam campak..lebih kurang alergik gitu..


nie gambar terbaru pagi tadi..bintik2 merah semakin besar dan banyak..risau gak nie weyy!!
gatal gak nie coz tengok adam asyik selak2 baju n cuba nak garu bintik2 tu..
doktor kasi ubat untuk tahan gatal dan alergik jekk!! tengok petang nanti camaner, kalau still
banyak lagi maybe kena bawak adam jumpa pakar..nak kerja pun risau
nie asyik terpikirkan anak jekk!! baby sitter si adam lak sageh aq ambik cuti..
kuarantinkan adam kat rumah..maybe dia risau berjangkit kat cucu dia yang dalam pantang tu..
aishhhhhhh nak cuti camaner??? kerja bertimbun timbun nie..
petang nie ada meeting lak...akhirnya hantar jugak adam kat rumah dia tadi..
buat2 bodooooo jekk!! adoyaiiiiiiii....






14 Sergah Fazita:

Puan Fifiey said...

campak la ni ..

fazitaismail said...

kak fifi..

campak ker..??? hmmm buntu den hehe

lieyalatif said...

alahai sianye...mmg nampak spot merah2 tu...rasenye alergik kot nie....hope takde ape la kan...kalo tak kurang jugak cepat2 bawak adam gi pakar yeak....

Puan Fifiey said...

campak air la ni... akpun ta b awa g klinik la.. biar dokter tgk..

Woofer Storm said...

tak tau la,tapi cian pula tgk..bab gatal2 nak garu tu yang tak tahan..

salam kenal..follow sini^^

eima said...

mungkin elergik ...tanda campak if demam ...klu tak demam tu elergik ..
penah jd kat anak aku ari tu ...pi 5 doc ...huhu


try bg air kelapa muda ..klu keluar makin byk tu makna campak ....

fazitaismail said...

lieya..

tgok blik kerja nati camaner..kalu still bnyak lh harussss jmpa pakar hehe..

fazitaismail said...

woofer storm..

tgok dia cam tergaru2 tu yang keciannya..hehe

fazitaismail said...

eima..

blik kerja nati nk pegi cari air kelapa lah..try bg minum air kelapa dulu kann..

Woofer Storm said...

slmt mlm sis..moga adik sy ni cepat sembuh..amin3

MrS. F!zA said...

mcm campak ni kan..lebatnya dia kuar..

fazitaismail said...

mrs fiza..

not sure lah cmpak ke alergik..tp pagi nie dah kurang skit merah2 tu..)

syiela said...

banyaknya.. hari tu kembar saya ala2 camni gak bawa ke klinik dr hj ayyaz kat alor setar nu.. dia kata campak kecik dan di bagi ubat...

kalau dekat boleh la ke sanakan

fazitaismail said...

syiela..

oh yker..jauhnya ktorg kat kl ler..hehe tp dr. kat sini cam konpius jekk..tp dah ok dah pun..hehe

 

Copyright © 2013 Reserved to fazita ismail
Design by kina