27 July 2012

...melentur buluh..




salam jumaat semua..yahuuuuuuuuuuuu hari nie dah jumaat..sok lusa cuti dah..yabedabeduuuuuuu..
sure ramai yang ternanti2 hari jumaat kann coz weekend  bleh ler berjimba dengan family kann..tapi kan pagi tadi aq rasa malasssssssssss sangat2 nak pegi kerja..lepas sahur tadi rasa nak tidur jekk..nak menapak pun malas..dalam hati lambatnyaaaaaaaaaaaaa weekend..aq nak bantai tidur puas2 lepas sahur..sampai ofis pun rasa fening2 lalat dah nie..ok ok dah lari tajuk dah nie weyy..jom kita layan kisah sebenar melentur buluh nie ekekeke...




haaaa nie lah kisahnya..melentur buluh dak kecik nie..
kalau kat rumah nie lah salah satu aktiviti dak tecik nie..belek2 buku mengenal abc..
ralik pulak dia duk tenung gambar2 kat dalam buku tu..
sambil2 tu aq ajar sikit2 dia sebut abc tu..




adam nampaknya sangat berminat dengan buku2..pantang jumpa buku terus dibelek2nya..
dulu pantang nampak aq baca majalah terus adam datang berebut tarik menarik majalah tu dengan aq..
lastnya aq belikan buku mengenal abc, 123 dan mengenal binatang untuk dia..tapi adam xder pulak nak koyakkan buku tu macam sesetengah budak lain..elok jekk dia belek satu persatu..kekadang tu sampai menjejeh air liur terlampau ralik..muahahahaha...




sekarang nie nak pegi jenjalan pun aq hangkut sekali buku2 dia tu..masuk jekk dalam keter 
terus adam belek2 buku tu..ok jugak tu elokkkk jekk dia dengan bukunya tu..
xder lah nak mengacau papa nak drive..kekadang tu balik jekk dari rumah baby sitter terus adam 
terkedek kedek cari buku2 tu..senang hati mama nengoknya  hehehe...






17 Sergah Fazita:

mama tisya said...

bgs kecik2 dh minat ngan buku

fazitaismail said...

mama tisya..

alhamdulillah..)

wahida said...

wah adam minat tgk buku yer...sampai menjejeh air liur...hehe..

comel je adam ni tau...

fazitaismail said...

wahida..

nie lah rutin dak tecik adam rayyan..moga2 dia cpt belajar..hehe

nita said...

wah.. baguslah adam ni, seronok tengok budak kecik minat buku. selalunya baby suka koyak or gigit buku, adam tak..yay bagus2 aunty tumpaang gembira.
semoga adam jadi anak yang pintar ^_^

fazitaismail said...

nita..

a'ar biasa tgok anak2 buah yg sebaya adam mesti lunyai buku tu dikerjakannya..tp adam ok jekk duk belek2..hehe

Salmi Khairil said...

baguslah adam nie dapat buku elok tak koyak..moga adam menjadi anak yang soleh dan pintar

fazitaismail said...

salmi..

insyallah..amin..)

lieyalatif said...

eh celet sikit beb...sok lepas sahur kenyang2 kite tdo tau wakkakakaak.....layan bijik mato katenyer heeheheheh

eh bagus ko ajar adam celik buku mude2 nie.....esok dah besar jadi ulat buku gitu....jadi lak budak genius....amin...amin....

fazitaismail said...

lieya..

wakakaka..janji jgan ada yg mengacau udah ler..

aminnnn..hihi

Ann Ishak said...

bagusnya anak2 fazita ni suka dengan buku sejak kecik, ada petua ke macam mana nak bagi minat budak kecik dengan buku :)

Icahbanjarmasin said...

Semoga dibulan yang penuh rahmat ini Allah SWT menerima sgala amal ibadah kita semua..amin..salam ukhuwah dari INDONESIA.

fazitaismail said...

ann...

xder petua apa2 pun..adam sendiri yg nk nak dgan buku hehe..

fazitaismail said...

icahbandarmasin

slmt berpuasa n slm ukwah jgak dari kami sekeluarga..

Masya said...

betul tu setuju sangat ...

fazitaismail said...

masya..

betul betul betul..hehe

IntaNBerliaN said...

bagus didik ank2 dari kecik.. :-)

 

Copyright © 2013 Reserved to fazita ismail
Design by kina