31 July 2012

...menu iftar kami...




menu iftar kami petang semalam...
gigih balik kerja masak2..jom layan menu iftar kami..
oppppp!! jangan duk meleleh air liur dah ler..
batal poser kang ekekeke


*


*


*


*


*


*


*


*


*


*


*

*


*


*

***



sotong goreng kunyit campur kacang panjang..perkk sangat suka dengan menu nie..
peberet seluruh ahli keluarga belah trangganu..



sambal belacan..satu kemestian dalam menu kami..ekeke



kurma yt..kurma nie sumbangan ofis aq..



kuih muih pilihan incik hubby..kuih yg aq pesan dah habis katanya..
huhuhu agak sedih sedikit..



sayur lemak kacang panjang..menu nie peberet incik hubby..
kalau masak menu nie menambah2 ler papa adam makan hehe..



ayam goreng berempah ala fazitaismail..hikhik 
 main campak jekk bahan2 yg ada..
daun kari tak letak sebab nan ado..haha



peneman tekak yang kering..ekekeke..
air olenn sunquik pilihan incik hubby..kalau nak bancuh air berbuka kena 
tanya big bos dulu nak minum air apa..selalunya air nie ler pilihan dia..



mangga muda + colek mak bee...perkkk palinggggg sedap!! 
colek nie ktorg makan lepah siap terawih..berebut2 dengan incik hubby 
makan benda alah nie..muahahahaha



dak tacik nie..orang sibuk nak berbuka dia pun kalut jugak nak berbuka..
bagi jekk nasi sepinggang ralik ler..
aman damai makpak nak berbuka muahahaha...





nota kaki: alhamdulillah...semalam berjaya jugak berpuasa w/pun tanpa bersahur 
dan gastrik amat baik semalam coz tak datang menyerang..yeahh!! hahaha...






10 Sergah Fazita:

Aida78 said...

sedapnya sotong tu...waaa balik ni nak try masak la sebenarnya dah buntu nak masak apa so buka blog n try masakan baru...

Masya said...

hadoilah mangga tu buat sy telan air liur banyak²..

fazitaismail said...

aida..

haha cuba jgan tak cuba..haha

fazitaismail said...

masya..

hadoiii jgan duk telan air liur weyy..batal poser haha..

pinky said...

colek yang paling best!!!

air yg masam2 mmg peberet...sbb lps minum puas ati rasanya...

Ann Ishak said...

kemain lagi dak tecik tu, bersungguh2 nak menyuap...masuk mulut ke tak tu :)

fazitaismail said...

pinky..

a'ar..colek ler yg palingggggggg best..hehe

fazitaismail said...

ann..

bnyak bersepah dr masuk mulut..hehe

IntaNBerliaN said...

banyaknya menu.... :-)

amboi si budak kecik yg comel tu siap mkn sendiri lg :-)

fazitaismail said...

intan..

terrrrrajin letewww..hehe

dak tecik tu bukan mkn pun sgat pun..bersepah jekk lebih hehe..

 

Copyright © 2013 Reserved to fazita ismail
Design by kina