13 August 2012

...alhamdulillah settle sudah...




salam senin uollsss...
alhamdulillah..persiapan raya keluarga fazitaismail settle sudah..
hanya nunggu daynya ajekk!! hahaha xleh blah ayat kann...

raya kat mana pun sudah ada jawapannya..
tahun nie kami akan beraya kat pontian, johor..
belah family incik hubby..

sebenarnya dari sebelum puasa lagi duk bincang pasal nak 
raya mana tapi belum jumpa jgak jawapannyanya..
adoyaiiiiiiiii naik pening kepala otak aq 
bila bincang pasal nak raya kat mana..

kalau ikutkan kami laki bini senang jekk..takde lah sampai pening2 mcm nie..
tapi bila orang disekeliling duk campur tangan buat aq benganggggggg kejap!!
terpaksa pikirkan orang2 disekeliling buat kami laki bini 
takde mud nak sambut raya..serius cakap memang aq sakit hati sangat2..
sekejap nk raya kl, sekejap nak raya johor..
tiap2 hari bleh dikatakan plan berubah-ubah...kami laki bini nie terpaksa ler ikut..
hmmmmm macam keluarga 69 dah rasanya...
semalam bila bincang betul2 akhirnya sure raya johor..
keputusan muktamad!!!!!!!!
puas hati ke tak puas hati ke redoooooo jelahhhhh....

persiapan baju raya pun dah settle..tahun nie baju aq laki bini sepasang jekk!!
baju kurung dengan baju melayu yang sedondong satu keluarga belah incik hubby..
tudung raya sekali..kalau ikutkan aq pakai jekk tudung yang mana ada..
tapi bila orang dah belikan kita bayar n kita pakai jelahhhhh....
kasut raya pun pakai jekk yang mana ada..takmo membazir kayy!!
baju adam pun sepasang jekk aq beli..
tahun depan jelah kita beraya sakan yekk adam rayyan..hehehe
ok dah dah..sambung buat kerja kayyyyyyy...muahahahaha...




30 Sergah Fazita:

♥ Wina ♥ said...

yeay nak raya! ehehehe

Kesuma Angsana said...

baguslah bersederhana ... KA hampir settle semua tunggu anak dara KA menyudahkan sulaman manik kat baju je !

lia said...

betol2... campur tgn org wat kita laki-bini bley gado hu3

fazitaismail said...

wina..

hehe..

fazitaismail said...

KA..

wahh untung lah anak dara akk pndai jahit manik..hehe

fazitaismail said...

lia..

sgat setuju dgan akk lia..hmm dah nasib badan..hehe

Puan Fifiey said...

mcm mood tak puas hati jer..

syiela said...

pening bila da campur tangan lain.. apapun selamat beraya...

akak pun beli baju je kat dua budak besar tu seluar pakai yg lama :)

fazitaismail said...

kak fida..

hmmm tahu xper..hahaha..

fazitaismail said...

syiela..

haha rehdoooooo jelah kak..hihi

pinky said...

alhamdulillah dah setel... sy xsetel2 lg ni....rasa mcm nk mintak postpone je raya...

fazitaismail said...

pinky..

erkk ingat ita jekk yg lambat settle..rupa2nya ada lg yg tak settle2..hahaha..

lieyalatif said...

wahhhh tunggu harinye sajek...kelas kooo heheeheh...legakan dahsiap semua....minggu2 ni mmgpatut semua dah ready...takde dah pening2 pale nak pi soping lagi......

aik gitu plak...wat sistem turn jek senang.....nak tanak kene ikut turn...so redhooo sepanjang tahun ekeekekekekekeek

fazitaismail said...

lieya..

rehdooooooo jelahhh....hahaha xleh blah kan..

ros_reeza said...

yeay, dah dapat keputusan nak raya kat mana :)

wah baju sedondon ye semua satu family..warna ape tu?..

fazitaismail said...

ros..

a'ar..warna hitam ngko..tema berkabung agaknya tahun nie..hikhikhik

Cho Zila said...

raya tetap rayakan.. nanti datanglah meriahnyer...
yang penting der baju sedondon..

fazitaismail said...

zila..

insyallah semoga meriah lerrrrr...huhu

Penyuluh Perikanan said...

146
semoga dalam memanfaatkan Hari raya idul fitri selalu sukses yah...

kunjungan perdana, salam kenal
saya follo 146
sudilah follow kembali
ditunggu
dan terima kasih

fazitaismail said...

penyuluh..

ok dear...i follow..thanks sudi singgah..hehe

Masya said...

samelah kami pun blk johor dkt bkt kepong jer.. ikut belah mertua.. raya ketiga rasanya... hari pertama mestilah kg kami.. nsb baiklah dapat hubby same kg hihihihi.. x yah gaduh...

fazitaismail said...

masya..

owh gtu ker..best jgak kan dapat yg sama kg..dua2 keluarga bleh beraya..hehe

ieedaz @ mama_isha said...

Pening kan kalu ade org masuk cmpur..mcm mama mmg dh plan bergilir2.. so tahun ni giliran mama di kg melaka yeayyyy! :-)

Mishter Izwän said...

singgah sini utk pertama kali. Semoga kita dapt mengeratkan silaturahim bersama ketika berblog :)

Aida78 said...

sape pulak org ketiga tu mil ke huhuhuhu same le dgn ida mak mertua suh balik kampung dia pada hal tahun ni raya melaka huhuhu....

mama tisya said...

salam ...tahniah antara yg bertuah dpt duit ry dr mamatisya..sila email akaun maybank b4 2.00pm arini...if no feedback ...akan cari pemenang baru

http://mamatisya.blogspot.com/2012/08/5-pemenang-bertuah-dapat-duit-raya-dari.html

fazitaismail said...

mamaisha..

hehe..nak buat camno..

fazitaismail said...

izwan..

tq singgah n salam kenal jgak..)

fazitaismail said...

Aida..

oyeker..dah nasib badan ler tu hehe..

fazitaismail said...

mamatisya..

eh ita menang ke..hehe alhamdulillah..tq mamatisya ye..)

 

Copyright © 2013 Reserved to fazita ismail
Design by kina