29 August 2012

...alhamdulillah~preggy kali ke-2...




syukur sangat2 coz allah swt makbulkan doa kami suami isteri..
kami memang rancang nak tambah anak tahun nie..
n baby baru nie insyallah akan lahir pada bulan 4 tahun depan..
ya allah permudahkanlah  segala urusan kami...amin

alkisahnya aq perasan perubahan tubuh badan aq masa first puasa hari tu..
dua tiga hari puasa dah stat loya2..pagi2 rasa macam nak pitam jekk!!
period pun dah lewat 2 minggu..bila dah test dengan home pregnancy test tu naik 
line 2 warna merah..confirm aq preggy lagi..alhamdulillah..




masuk jekk minggu ke-2 berpuasa aq dah stat muntah2..
lepas gosok gigi terus termuntah air masam..
lepas tu tiap2 pagi asyik muntah2 jekk!! dalam 8 hari jugak lah aq 
ponteng puasa...masuk jekk hujung ramadan tu aq dah tak boleh masak..
bau masakan pun dah termuntah2..hadoiii azab jekk rasa..

raya pun dalam mud 'jiwa kacau'..tapi aq cuba gagahkan diri..
cuba 'lawan' semua tu..masa raya semua sibuk kat dapur tapi aq sibuk duk 
layan 'jiwa kacau'...nasib baik ler kat kampung sendiri..alhamdulillah ahli keluarga pun 
semuanya memahami..hehehehe



16 Sergah Fazita:

mama tisya said...

tahniah..bestnye..take care ye

Salmi Khairil said...

tahniah, seronoknya..jaga diri baik2 tau

syiela said...

tahniah... take care ye

Puan Fifiey said...

tahniah ta....;) berjangkit ngan kak fieda la nii

SURIA AMANDA said...

tahniah...waaa....bertambah anak buah nampaknya ni....

Kesuma Angsana said...

tahniah dan jaga diri yek!

ros_reeza said...

Alhamdulillah kak.. jaga kesihatan ye :)

Masya said...

tahniah yer....

alhamdulillah murah rezeki ....

lieyalatif said...

ALHAMDULILLAH....rezeki syawal gituuu...wah hope nanti due date ala2 dekat2 dayyan la yeak, leh potong kek same2 nanti ekeekekek heheehh

jagi diri beb...mkn vitamin tau jgn lupe...susu pun same...hope dpt le adik bb girl kali ni heheehh....

sHeeMa DeaN said...

Alhamdullilah, jaga diri leklok yer

Aku-Enot said...

Alhamdulillah..Tahniah dari enot..

Aida78 said...

salam waaaa tahniah seronoknya dapat baby lagi....

fazitaismail said...

to all..

terima kasih semua..hehe

wahida said...

Ya Allah, betul ke ni sis? tahniah ye...tumpang hepi dgr khabar gembira ni...

jaga diri bebaik tau, jgn angkat berat2...

tahniah sekali lagi...

nita said...

Alhamdulillah, tahniah.
seronoknya...tapi 4 bulan pertama memang jiwa kacau sikit, nanti 4 bulan ke atas okla kot..anyway take care ok ^_^

MrS. F!zA said...

tahniahhhh awkkkkk... moga kandungan awk terpelihara shgga baby deliver ya..aminn

 

Copyright © 2013 Reserved to fazita ismail
Design by kina