14 August 2012

...iftar bersama MB Terengganu...



kisah sabtu lepas..iftar bersama2 MB Terengganu n 
PESAT (persatuan anak2 terengganu di perantauan) kat pwtc..




incik hubby wif anak terunanya...hikhik


korang tgok ler punya teruknya aq kan..
ada ke patut pegi majlis iftar macam tu pakai selekeh jekk..
rosak majlis orang kann..muahahahaha...



family abangku yang kat puchong..abang aq nie ahli PESAT yang tegar...
apa2 hal dia ler yang akan inform..aq just follow je ler..hikhik



punya lah ramai umat..malu aq nak masuk kat dewan tun razak pada mulanya..alkisahnya..tghari sabtu tu ktorg pegi giant kejap cari barang2 dapur..masa nak keluar tu kunci tertinggal kat dalam..bila nak kunci gril baru perasan kunci tertinggal kat dalam..pintu kayu memang aq dah tekan butang dia siap2 masa nak tarik pintu tu..eh korang bleh paham ke mksud aq nie...lastnya pintu gril aq tak kunci n tak solex pun..just tutup macam tu je..nasib baik kunci pendua ada dengan kak ipar..balik dari giant singgah rumah kak ipar nak ambik kunci..kak ipar plak xder kat rumah keluar berbuka kat luar..kesudahannya ktorg ke pwtc dengan berpakaian mcm tu je..muhahahahaha...



antara menu iftar kami petang tu..



ada udang celup tepung..kari ayam..ikan tenggiri masak pedas..
daging masak kicap..sayur campur n sambal belacan..



air sirap biji selasih..puding gula hangus..samosa n kuih tok aji serban..
kalau kat kl tak tahu lah nama ap kuih tu..
tp kalau kat tganung org panggil tok aji serban..hahahahaha




opppss tuan rumah..serabai betul kan..masa ktorg sampai kat depan pwtc tu aq tgok semua berduyun yang datang pakai pakaian sopan..yang lelaki siap bersamping bagai lagi..perempuan lak berbaju kurung n kebaya..tiga kali ktorg tawaf pwtc tu sambil2 berfikir nak masuk ke tidak..punya lah malu n segannya..akhirnya abang aq datang jemput ala2 paksa gtu..hahahhahahaha..masuk jekk dalam dewan tu tengok ada jugak lerrr yang berpakaian macam kami nie...terus hilang rasa segan muahhahahahaha..



antara gift yang ktorg dapat..kat dalam beg tu ada sekotak kurma n sebotol air zamzam..
ehhh yang beg putih tu beg susu adam rayyan k..
jangan korang duk keliru lak hahahahha...



dewan MB berucap..masa ktorng sampai tu MB dah nak habis dah berucap..
jam lak area pukul 7.00pm lebih dah..tak sempat nk dengar MB becucap pnjang hihihi






23 Sergah Fazita:

ieedaz @ mama_isha said...

ish mane ade selekeh,,tu namanye simple but nice! :)

lieyalatif said...

meriah ko lauk2....terbuntang bijik mate aku menengoknyer....sedap2 tu.....si dak kecik tu pun menyibok nak mkn jugak yeak heheeheh seketul aku tgk die dok atas kusi tu hah hahaahahha...comel!

Salmi Khairil said...

bestnye dapat berbuka ngan MB dapat makan sedap lak tu..

fazitaismail said...

mamaisha..

simple dimple lah kenkononnya wakaka..

fazitaismail said...

lieya..

a'ar dak kecik yang suka menyibokkk..hehe

fazitaismail said...

salmi..

tiap2 tahun memang mcm nie pun..hehe

eima said...

tak kisah la bj pe pun janji tutup aurat ngan dpt mkan ....

fazitaismail said...

eima..

kannnn...tapi mcm tak berapa nk sopan ler skit hehehe..

Puan Fifiey said...

bestnya jadi anak perantauan

fazitaismail said...

kak fida..

ehhh xder makna lah kak fida..
best lg duk kg kann..hehe

lia said...

best nyer d raikan gitu...

Ann Ishak said...

ini dinamakan rezeki jangan di tolak...sedap2 lauknya. dah selamat tak payah masak untuk hari tu :)

Ena's Palace said...

hehehe..sempoi je yer..
alaaa da ramai2 org x pasan pun..jgn risau...
makanan tu nmpk sedap2 la...

ros_reeza said...

wah syoknya... dapat jumpa anak2 perantauan ye :)

SURIA AMANDA said...

hoh..x leh tahan tgok butter prawn tuh...

fazitaismail said...

lia..

sesekali kan kak..best jgak kan..hehe

fazitaismail said...

ann..

a'ar minggu lepas n minggu nie dah gantung kuali tinggi2..hehe

fazitaismail said...

ena..

haha redah je kan..makanan pun bestt..

fazitaismail said...

ros..

a'ar..dah namanya perantau kan..hehe

fazitaismail said...

suria..

memang sedap udang tu..tp membazir gak ler 2 3 ekor sbb tak habis..hehe

IntaNBerliaN said...

bestnya... ramai betoi org.. siap dpt gift lagi :-)

fazitaismail said...

intan..]

a'ar..memang ramai giler ler..penuh dewan tu..hehe

lieyalatif said...



** selamat hari raye maaf zahir dan batin buat fazita sekeluarga....semoga lebaran kali ini lebih bermakna dan diberkatiNYA....

 

Copyright © 2013 Reserved to fazita ismail
Design by kina