26 November 2013

~kisah weekend kami~



jommm layan kisah weekend sabtu ahad kami...

*

*

*

*

*

*

*

*

*

~sabtu~


sabtu pg kami ke jalan TAR..
park keter kat lrt gombak then kami naik tren turun 
kat stesent masjik jamek..




yang paling excited naik tren si abg ryan..
uihhh sonok sgat2...melompat2 menjerit2 lagi..haha
nasib baik time nie xramai sgat org kat dlm tren..
kalau tidakkkkk malu oiiii..haha


uihhh buruk gila gambor kannn..
haha ada aq kesahhhh..haha


si tecik nie tidooo je manjang...
orang ramai berpusu2 pilih barang dia baekkk punya tidoo...
owhhh sungguh baik ini budak hihi...



malam lak kuar soping barang2 dapur..
rutin mingguan mcm nie lah kami..
wajibbb kuar soping..hihi


~ahad~


bekpes kami di pagi ahad...
menu roti celup telor then bakor atas kuali..hihi
menu bekpes incik hubby yang siapkan..
aq n anak2 mencekik jekk..haha



nie bekpes si tecikku amar rizqin...
menunya broccoli + telor..
dah tinggal separuh baru nk snap daaaa..hihi
alhamdulillah amar xde alahan dgn telor..



uppp incik hubby yang cekciiii..haha
kemain sonok anak bujang makan dengan papanya..
habis semagkuk gak ler..haha


menu lunch kami..
ikan askar sumbat bawang lada + sayur terung masak lemak...
request dari incik hubby..
simple dimple ajekk k..
menu nie peberet incik hubby tauuu..hihi



petang ahad kami ke putrajaya jalan2...
sambil2 nk shoot pic anak2..


si tecikku penghibur hati kami sekeluarga..
dak nie kemainnnnn susah nak senyumm..
ayoyoyo sedikit tensennn bila nk snap pic dia..
muka baru bangun tido terus snap2 pic muahahaha....



si abg rayyan...
yang sorang nie lak susah nk snap pic..
asyik2 nk lariiii je..
uihhhh tak sporting langsunggg...huhu



kami ber-4...
bila agaknya kami nk g photoshoot nie yer..
kena kira2 bajet dulu laj ye..hihi



me n my buah hati...
kui kui kui...







25 November 2013

...edisi random photo...



salam semua...
caner korang hari nie..
harap2 semua ok2 aje ye..

memandangkan dah lama tak update n3 n gambar pun bersepah banyak
aq ingat nk buat edisi random photo lah..
sekurang-kurangnya gambar2 tu semua bleh dibuat kenangan kannn..hihi

ok jom kita nengok pic fmly fazita ismail yekk..

*

*

*

*

*

*

*



kisah kami jenjalan kat taman tasik titiwangsa...
abg ryan merajuk time nie..
jalan jauh dari kami...
alkisahnya si abg nak duduk sekali dalam troly adik..
hmmm ngada2 tul!!



abg ryan dengan mcm2 aksinya...
plastik pos laju dibuat topi...
lepas tu siap posing lagikkk..
laju jekk aq snap pic hehe...



pic sebelum poser..
teman my sis dari kuantan pegi shoping kat jalan tar..
dak kecik nie aq hangkut sekali..
uihh nasib dak tecik nie sporting tau...
xdekk meragam2 kayy..hihi



Abg Ryan dengan buku2nya n meja studynya..
alhamdulillah dak nie suka dengan buku..
harap2 berterusan hingga ke besar lah ye habit tu..




pic kami lik kampung terengganu raya haji tempoh hari..
jenjalan kat pantai batu buruk..
naik keter kuda..
lama tak jenguk pantai batu buruk dah bnyak perubahannya...
semakin cantik lak tengoknya..hihi



ok sampai sini dulu edisi random photo kali nie yer..
ketemu lagi di lain n3 kayy...




19 November 2013

...memprkenalkan my second hero...




salam uolss...
lama tul tak update blog kannn...
nk wak camner kekangan masa..
berperang n bersilat jekk dengan anak2 sampaikan nak bukak blog 
pun tak berkesempatan..cewahhhh cekadak punya alasan kannnnn...haha


ok hari nie aq nk memperkenalkan anakandaku yang kedua...
pic si kecikku nie satu pun aq tak publishkan kan lg kat sini...
kat pesbuk tu berlambak2 ler...

okk anakandaku yang kedua nie pun boy gak tauu...
Muhammad Amar Ar-Rizqin nama diberi...
umur Amar sekarang dah genap 7 bulan...
jommm layan pic2 my second hero...

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*





tadaaaaa....
amar rizqin first day...
pic nie incik hubby snap 2jam selepas delivery...
mukanya sebijikkkkkk cam abg ryan masa mula2 lahir dulu...hehe




second day...
pic nie kami masih lagi kat sepital...hikhik



amar rizqin diusia seminggu...
kulit2 pun dah nglupasss...



diusia 1 bulan...
pic nie amar kat kg...
kami berpantang kat tranung...hihi



amar rizqin diusia 2 bulan...
dah bawak keluar jenjalan..
pic nie kami jejalan kat jj wangsa maju cari baju raya..hihi



umur shayer dah 3 bulan..
shayer dah pandai meniarap...hikhik



amar rizqin diusia 4 bulan...
shayer dah duduk dalam walker..
tapiii mama shayer letak sekejap2 je sbb shayer kecikkkkk lagi...hihi



umur shayer 5 bulan...
shayer kuar jenjalan dgan mamapapaabgryan..
kami lepak kat taman tasik titiwangsa..hihi



umur shayer 6 bulan..
waktu nie shayer demam...
admit sepital ampang puteri...huhu



amar rizqin diusia 7 bulan...
masukk jekk dalam walker terus laju bergerak..
amar pun dah pandai mamam dahhh..


ok jumpa lagi next n3 kayyy...
tata..hihi










18 November 2013

...ww peminat tegar upin ipin...

       

Upin Ipin ada peminat baru uollls..
Nie ler peminat tegar upin ipin..
Hikhik ok tata...
 

Copyright © 2013 Reserved to fazita ismail
Design by kina