30 June 2014

...kisah iftar ramadhan pertama kami...




alhamdulillah hari nie masuk hari ke-2 ramadan..
harap-harap tahun nie aq tak diserang gastrik macam tahun-tahun lepas..
semalam pulak terlepas sahur..
sedar-sedar je dengar azan subuh..huhu
so hari ni berpuasa tanpa sahur ler..


jom layan cite first iftar kami..

*

*

*

*

*

*

*

***



berbuka kat putrajaya..
aq masak nasi dengan rendang ayam n telur dadar..
pusing-pusing kat pasar ramadan putrajaya beli lauk dalca
kuih muih n air tebu...
ramai jugak yang bentang tikar berbuka puasa kat sini..
meriah sangat tengok..




seronok tengok adam makan..
menyelerakan..mengalahkan orang puasa kekdahnya..haha



kepada semua aq ucapkan selamat berpuasa lah yeak..hihi 







26 June 2014

...projek aiskrim goreng...





hari nie bagi laluan kat n3 makan-makan..
uihhh edisi makan-makan yang sempoi jekkk hokeyy...
alkisah citer nie weekend lepas punya..
kebetulan dalam esbok ada 2 bekas aiskrim..
yang satu tu dah tinggal suku n yang satu lagi langsung tak terusik..
bila time soping memang cenggitu..tamak haloba wehhh haha...
so aq decide nk buat aiskrim goreng jelah..
gigih suruh papa pegi beli roti hikhik...


jom layannnnn gambar-gambar yang ado...


*

*

*

*

*

*

*

*

***




bahan-bahannya seketoil roti..
sebekas sekerim..
pinggan..sudu..gelas...




kecian kat sekerim nie langsung tak terusik disebabkan dek perasanya..
kalau kat rumah nie perasa coklat laju jekk habis..
tapi yang nie aq beli perasa yg campur-campur..
aq saje beli yang campur-campur saje nk tukar selera..
kekdahnya terbiar macam tu jelahhh...huhu



letak roti atas pinggan yang bersih..
then letak sekerim tadi kat tengah-tengah..



alaskan roti satu lagi kat bahagian atas..
kemudian korang tekan-tekan sikit biar padat..



kemudian korang tekap roti tu dengan gelas..



tadaaaaa..
hasilnya dapat ler 5 ketoi..



masukkan dalam esbok biar dia beku sikit..
terpulang lah kat korang nk letak berapa lama kat dalam esbok tu..hihi
aq biar dalam esbok tu lama gak ler sebab kami kuar pegi jalan-jalan kejap..
haha balik tu baru aq goreng...



gorengkan dia..pastikan api kecik jek..
kan tak pasal2 cair lak sekerim tu..



selepas digoreng...



tu diaaaaa...sedap hingga menjilat jari haha..
ok dah sampai sini jekk..
jumpa lagi next n3 hokeyyy...hihi















20 May 2014

...wordless wednesday~jom jenguk-jenguk...




salam worldless wednesday...

*

*

*

*

*

*

*




ternyata sel2 otaknya sedang berhubung..kohkohkoh

#adamrayyan








...makan2 sempena hari ibu...



salam selasa yang indah n permai..
alhamdulillah pagi nie cuaca cerah elok jekk..
apalagi laju2 jemur kat ampaian..hihi
semalam punya baju pun tak kering lagi..
masih lagi lembap2 manja gitu coz
petang semalam hujan hukhuk...


*

*

*

*

*

jomm layan kisah kami makan2 bersama famly in law sempena hari ibu tempoh hari 
bertempat di Istana Bambo Ampang..




my MIL n FIL...



berlaukkan seafood..



kak ipar n abg ipar..


anak2 buah...



abg ipar plus twin incik hubby



tuan tanah kedaung opkos hadooo..haha
makanan kat sini sangat2 sedap..patut ler ramai yang datang sini..
nasib baik kami tempah awal2 kalau tidak melopong ler..
kami ambik pakej sempena hari ibu n harganya pun amat2 ler berpatutan..
next time boleh ler terjah sini lagi..hihi




sonok budak2 bergambar..



dah konyang peyuttt apalagi bergambor lerrr..
dah namanya gilosss bergambar haha..








16 May 2014

...kisah family day 2014...




salam jumaat semua..
alhamdulillah hari nie cuaca cerah seperti  biasa..
hari nie xde lah kelam kabut sangat aq kat umah..
smoooth jekk..so boleh ler update blog kejap..
budak dua badik tu tengah tido..so laju2 update blog hokeyyy!! hihi

jommm layan kisah family day keluarga sebelah mertua aq untuk tahun 2014..
n3 yang terperap dalam draf..kisah bulan 2 masa cuti raya cina..
haha baru ada masa nak update..


jom layannn gamar2 yang adoo...


*

*

*

*

*

*

*

*


yang nie game tiup belon bagi kanak2 bawah 5 tahun..
Adam pun join gak..
tak kusangka tak kuduga anak terunaku dapat nombor 2 tuk games nie..
sebenarnya adam join pun tuk suka2 je tapi dia siap dapat no lagi..
haha cam tak caya lak kann..tahniah Adam Rayyan..




yang ni lak games isi air dalam botol..
untuk games nie adam dapat no 3..ishhh cam tak caye lak anak terunaku nie 
dapat nombor dalam games2 nie..mama proud with u adam rayyan..


naik baik tak tersungkur dalam baldi tu..
aldi leih besor dari tuan wakaka..




nie lak games mewarna tuk kanak2..
adam tak join tuk games nie coz adam tak pandai lagi warna mewarna nie..
kalau bab conteng menconteng boleh lerrr..kihkihkih..




sesi mewarna kategori dewasa..



games golf kategori wanita..
just suka2 jeee..haha



games makan buah..buah belimbing besi lak tu..huhu



sesi gedik mengedik hikhik..


kami ber-4



my MIL n FIL...



acara bebas..lepak2 tepi pantai sambil korek2 tanah haha..



sebelum pulang bergambar kenang-kenangan..
jumpa lain next year insyaallah..








 

Copyright © 2013 Reserved to fazita ismail
Design by kina