02 January 2014

...1st dose vaksin pneumococcal...




aku kan duk gebang pasal nak ambik vaksin pneumococcal tuk amar rizqin..
so sabtu tu kami ke klinik alam medik sentul..
sebelum tu pening aku laki bini survey klinik area melawati nie..
semuanya tak provide vaksin nie..

dua tiga hari sebelum tu aku google klinik area rumah aku then col tnya vaksin nie..
jenuh jugak ler google2 then telefon tapi semuanya mengecewakan...
akhirnya sekali aku buka blog mimi n blog rara nak tengok klinik mana
 yang diorang pegi..kak mimi bawak fayel kat klinik alam medik sentul..
rara lak bawak princess dia kat klinik fauziah ampang..
semuanya jauh dari area rumah aku..

bincang dengan incik hubby pegi klinik alam medik sentul..
sebelum tu aku telefon dulu tanya doktor mana yang bertugas..
staf cakap doktor ramesh bertugas hari tu..
apalagi laju jekk kami ke klinik alam medik hihi..


pic kat klinik sebelum kena injek..
tika nie amar rizqin baru pandai duduk..
tapi belum stabil lagi hihi..



lepas kena injekk..masuk jekk kereta terus tertidur..
ehh macam pelik jekkk..
sebelum nak datang klinik tu amar baru je bangun tidur..
takkan ngatuk lagi kot..kemudian baru teringat cerita rara selepas princess
ambik injekk pun tertidur gak..



sampai rumah masukkan amar dalam buai..
masa dukung keluar kereta tu langsung amar tak sedar..
selama nie aku angkat je amar terus terbangun..
kali nie lain ehh..uihhh risau wehh..
muka yang sangat2 mengantuk huhu..



bangun je dari tidur bagi susu sebotol terus aktif..
tersangat2 aktif ler budak nie..



yang aku sangat2 terkejut sebab amar siap boleh bangun n berdiri kat kerusi..
ehhh rasa pelik sangat tau..amar kan baru je boleh duduk 2 3 hari lepas..
itu pun bila duduk masih tak stabil..tersenget2 nak tumbang haha..
neway harap2 lepas nie amar rizqin sihat2 jekk k..
in sya allah kita bertawakkal jelah ye..








3 Sergah Fazita:

Umi Qi said...

Mama fazita....samalah gan Qi...lepas cucuk vaksin terus tertidur hehhehe lena kan ammar tidur... tahniah anda buat tindakan bijak utk beri vaksin pada anak tercinta :D

lieyalatif said...

bagus vaksin tu fazita...lieya pun amik tuk dayyan jugak...walopun harga die agak mahal tapi yg penting kite amik sebagai langkah berjaga2....lieya ade kawan baik yg anak die meninggal sbb sakit virus2 nieh....betapa die menyesal tak amik awal2 vaksin nieh.....ape pun tu terpulang pada parents kan....

Azhafizah Md Nor said...

mudah mudahan amar membersar dengan sihat :)

 

Copyright © 2013 Reserved to fazita ismail
Design by kina